Les​ cinc​ ​universitats públiques valencianes ​i la Conselleria d'Economia Sostenible s'uneixen per a impulsar l'emprenedoria i la innovació

20/07/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i les cinc universitats públiques valencianes uniran i compartiran iniciatives per a impulsar l'emprenedoria i la innovació en l'àmbit universitari a través del Programa Campus de l'Emprenedor Innovador.

Per al desenvolupament d'aquest programa, el conseller, Rafa Climent, ha signat els respectius convenis amb els rectors de la Universitat de València, Esteban Morcillo; de la Universitat Politècnica de València, Francisco Mora; de la Universitat d'Alacant , Manuel Palomar; de la Universitat de Jaume I de Castelló, Vicent Climent, i de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, Jesús Tadeo.

Rafa Climent ha destacat que «aquesta iniciativa és un pas més en la política de suport a l'emprenedoria, en què la motivació per aprendre ha d'estar molt lligada a l'educació. Per això, entre tots hem d'impulsar aquest binomi entre educació i emprenedoria».

«En aquest sentit, és vital que les universitats adquirisquen cada vegada més protagonisme dins de l'ecosistema emprenedor, interactuen amb la indústria i els negocis i s'asseguren que les actituds i les habilitats dels joves estan alineades amb la realitat econòmica. Així estarem facilitant l'èxit dels futurs joves emprenedors i la creació de riquesa i benestar general per a la societat». 

Programa Campus de l'Emprenedor Innovador

La Conselleria d'Economia finança els programes del Campus de l'Emprenedor amb una ajuda total de 330.000 euros. Mitjançant el Campus, les cinc universitats públiques valencianes posen en comú el seu aprenentatge i experiència en emprenedoria, i cada universitat lidera un dels projectes que desenvolupen també les altres universitats.

El Programa Campus de l'Emprenedor Innovador de 2016 es concreta en sis actuacions. L'Aula Emprèn, que lidera la Universitat de València, consisteix en cursos de formació per a professors de la Universitat, per a afavorir l'esperit emprenedor en l'alumnat. En el concurs 5UCV Start Up, liderat per la Universitat Politècnica de València, cada universitat ha de convocar la resta d'universitats amb l'objectiu de proposar candidats als premis.

En el Banc de Patents i Coneixement, liderat per la Universitat d'Alacant, del qual també formen part la Xarxa d'Instituts Tecnològics i els Organismes d'Investigació de la Comunitat Valenciana, cada universitat seleccionarà un conjunt d'invencions, patents i altres resultats d'investigació científica i tecnològica, o idees de negoci desenvolupades pel seu personal investigador. La Generalitat es compromet a fer una difusió de les patents i capacitats de recerca aportades, mitjançant la seua incorporació a la web del Banc de Patents.

La Universitat Miguel Hernández d'Elx liderarà un programa de Mentoring dels diferents col·lectius universitaris perquè es produïsca una transmissió de coneixements i experiència efectiva que ajude al desenvolupament de projectes emprenedors.

La Universitat Jaume I de Castelló lidera la «University Junior International Entrepreneurs», una selecció d'estudiants per a la realització de pràctiques a l'estranger en empreses consolidades, relacionades amb la idea de negoci presentada per l'estudiantat.

A més, està previst seguir impulsant actuacions dirigides a facilitar l'emprenedoria entre les persones de la comunitat universitària amb diversitat funcional. La Universitat d'Alacant lidera la realització d'un seguiment de les recomanacions assolides en el I Congrés Nacional d'Emprenedoria, Ocupació i Discapacitat i la preparació del II Congrés, que se celebrarà el 2017.

Tres d'aquestes actuacions incloses en ell Campus de l'Emprenedor Innovador han sigut presentades com a bones pràctiques en l'Interreg iEER, per al foment de l'emprenedoria innovadora, posat en marxa a Brussel·les el passat 28 de juny. Aquestes són l'Aula Emprèn, el premi Start Up i el Banc de Patents.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions