L’Agrupació Borrianenca de Cultura dedica el seu últim anuari a la medicina amb la participació del professorat de l’UJI

11/07/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'Agrupació Borrianenca de Cultura (ABC) ha presentat, juntament amb la Universitat Jaume I de Castelló, una nova edició del seu anuari, dedicat en aquesta ocasió als estudis de medicina. Sota el títol «Recerca i salut: nous reptes per a una nova societat», especialistes en aquest àmbit científic han explicat no sols els últims avanços en el camp sanitari, sinó també com el canvi de percepció i tractament de salut influeixen en els avanços.

L'acte ha comptat amb la participació de l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont; la vicerectora d'Estudis de l’UJI, Isabel García; el regidor de Cultura, Vicent Granell, i els editors de l'anuari, Ferran Martínez i Vicent Pallarés, a més de representants de l'Agrupació Borrianenca de la Cultura, com la coordinadora de Publicacions, Aina Monferrer, i del món cultural de la ciutat.

Durant la presentació Maria Josep Safont ha destacat «l'estreta i fructífera col·laboració entre l'Agrupació Borrianenca de Cultura i la Universitat Jaume I, plasmada en aquest cas en un nou anuari de l'ABC». Per la seua banda, Isabel García ha subratllat «l'estreta relació i col·laboració de la nostra universitat amb un referent cultural com és l'ABC de Borriana, que fa possible seguir avançant en els estudis i posteriors publicacions que es realitzen de forma conjunta».

Vicent Granel ha recalcat «el treball que any rere any es fa des de l'ABC, una agrupació que des de fa dècades continua posant llum a la vida cultural i, en aquest cas també científica, tant a la nostra ciutat com a la resta de les terres castellonenques». Finalment, Aina Monferrer ha agraït «l'esforç i el treball d'aquells que han volgut participar en l'anuari, especialment els professors Martínez i Pallarés, que són els protagonistes i valedors de l'estudi realitzat».

La recopilació monogràfica realitzada per aquests especialistes en pràctica clínica i recerca biomèdica bàsica i aplicada està formada per nou contribucions dividides en tres seccions: salut i infància; càncer: avaluació del risc i prevenció activa i, finalment, una secció miscel·lània, però amb presència destacada d'estudis sobre malalties neurodegeneratives, titulada «Cap a la medicina del futur».

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions