El rector rep els esportistes d’elit de la Universitat En l’acte s’ha presentat una nova convocatòria de les Beques Villarreal CF impulsades des de la Càtedra Endavant Villarreal CF de l'Esport

22/06/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El rector rep 31 esportistes d’elit de la Universitat

El rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, ha rebut 31 estudiants que formen part del Programa d’Esportistes d’Elit de la Universitat i participants en els Campionats d’Espanya Universitaris. En l’acte, al qual també ha assistit el vicepresident del Villarreal CF, José Manuel Llaneza, s’ha presentat una nova convocatòria de les Beques Villarreal CF per a esportistes universitaris impulsades des de la Càtedra Endavant Villarreal CF de l’Esport de la Universitat Jaume I.

El rector de l’UJI ha agraït als esportistes la seua implicació en aquest programa i la participació en els campionats esportius universitaris nacionals i internacionals. «Heu representat la Universitat Jaume I i heu demostrat el vostre esforç i valentia al competir al més alt nivell en els vostres respectius esports, alhora que us formeu acadèmicament a la Universitat», ha afegit Climent.   

El Programa d’Esportistes d’Elit, iniciat  l’any 1999 per a facilitar als universitaris esportistes d'alt nivell poder compatibilitzar la vida acadèmica i l'esportiva i poder compaginar els estudis amb l’entrenament diari, ha beneficiat un total de 359  estudiants universitaris de la Jaume I. Concretament, en aquest curs el Programa d'Esportistes d'Èlit està format per 32 esportistes, 20 dones i 12 homes, en 12 modalitats esportives diferents. D’altra banda, aquest curs, 34 estudiants han representat l’UJI en els campionats d’Espanya Universitaris en deu modalitats amb un total de nou medalles assolides.  

Durant l’acte, Vicent Climent ha recordat que la Jaume I ha apostat des dels inicis per l’esport i la pràctica esportiva al campus. Així, l’UJI va ser la primera universitat espanyola a obtenir la certificació d’AENOR per la qualitat en la gestió esportiva realitzada a través del Servei d’Esports. El rector també ha destacat les més de 100 activitats esportives que s’ofereixen a tota la comunitat universitària i a la societat de Castelló anualment, una promoció i foment de l’esport premiada fa uns anys pel Consell Superior d’Esports amb el Trofeu Joaquín Blume.

Per la seua part, el vicepresident del Villarreal CF, José Manuel Llaneza, ha felicitat els esportistes universitaris pels seus èxits i ha anunciat que el club groguet incrementarà en 5.000 euros l’aportació a les beques per als esportistes de la Universitat, que arribarà fins als 25.000 euros aquest any. «El Villarreal CF continua apostant per ajudar els joves esportistes de la província. En aquest sentit, la col·laboració amb la Universitat és fonamental al tractar-se d’un dels puntals de la província i, per això, entre altres aspectes, treballem per incrementar les quanties de les beques».

L’acte ha comptat també amb l’assistència del vicerector d’Economia i PAS, Miguel Ángel Moliner; el vicerector de Campus, Infraestructures i Noves Tecnologies, Pablo Aibar; el director del Servei d'Esports, Carlos Hernando, i el responsable de Relacions Institucionals del club groguet, Tino Traver.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions