La professora Vallet participa en el panell d’experts del Pla d’Acció Territorial Sectorial del Comerç de la Comunitat Valenciana

25/05/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La professora del Departament d’Administració d’Empreses i Màrqueting de la Universitat Jaume I de Castelló, Teresa Maria Vallet, ha participat en una nova reunió del panell d’experts del Pla d’Acció Territorial Sectorial de Comerç de la Comunitat Valenciana (PATSECOVA), del qual forma part com a especialista en Comercialització i Investigació de Mercats.

La finalitat del Pla és establir objectius, estratègies, directrius i normes per a l'ordenació territorial del comerç, de manera que se salvaguarde el territori de projectes comercials que puguen tenir efectes insalvables sobre el medi ambient, la cohesió social, les ciutats i els seus centres urbans, les infraestructures, el comerç de proximitat i altres elements estratègics de la Comunitat Valenciana.

No és un pla per a ordenar només la implantació dels grans equipaments comercials, sinó que està dirigit a tot el sector del comerç detallista, amb el propòsit d’impulsar el comerç de proximitat i formes de consum més responsables. A més, el pla es coordinarà amb la futura Llei de Comerç. L'elaboració del PATSECOVA dóna resposta a un mandat legal recollit en la Llei 3/2011 de Comerç de la Comunitat Valenciana i en l'Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana.

Durant la reunió celebrada a principis d’aquesta setmana, el coordinador del pla, David Forés, ha realitzat una àmplia exposició sobre la metodologia utilitzada tant en la versió preliminar, com en l'estudi de paisatge i l'estudi ambiental i territorial. Al posterior debat s’han plantejat diverses qüestions centrades en les previsions d'evolució demogràfica que planteja el document, la coordinació del PATSECOVA amb altres instruments territorials, les dificultats que pot implicar la consideració del sòl comercial en els instruments de planejament urbanístic i l'important paper que els ajuntaments hauran de jugar en la posada en marxa del pla.

Pla d'Acció Territorial Sectorial de Comerç de la Comunitat Valenciana

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions