El Patronat del Misteri d’Elx i les universitats públiques valencianes signen un conveni de col·laboració per a la difusió i l'estudi de la Festa

11/05/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Casa de la Festa, seu del Patronat del Misteri d’Elx, ha estat l'escenari escollit per rubricar l'acord mitjançant el qual el Misteri d’Elx, i les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana (Universitat de València, Universitat Politècnica de València, Universitat d'Alacant, Universitat Jaume I de Castelló i Universitat Miguel Hernández d'Elx) es comprometen a treballar conjuntament, d'una banda, en el foment de l'estudi i la recerca dels diferents aspectes que configuren el Misteri d’Elx i, d'altra banda, en la difusió de la Festa en l'àmbit acadèmic. L'acord marc té per objecte promoure activitats culturals i acadèmiques, de formació i recerca, dins de l'àmbit universitari valencià, per difondre els valors teatrals, musicals, lingüístics, literaris, antropològics, socials i artístics del Misteri d’Elx entre l'alumnat i el professorat d'aquestes cinc universitats.

La comissió mixta integrada per representants del Patronat del Misteri d’Elx, de les universitats públiques valencianes, el president de la Conferència de Rectors Valencians i el director de la Càtedra Misteri d’Elx col·laboraran conjuntament en la realització d'activitats acadèmiques, científiques i culturals que tinguen com a objectiu la divulgació i recerca de la Festa, promovent simultàniament la participació del professorat i l'alumnat en les diferents activitats acadèmiques, científiques i culturals que es programen. L'acord marc de col·laboració ha entrat en vigor en el moment de la seua signatura i la seua vigència serà de dos anys prorrogable automàticament per períodes iguals, excepte denúncia expressa de les parts.

En la seua intervenció, el president executiu del Patronat del Misteri d’Elx, Fernando García, ha manifestat el seu agraïment als rectors de les universitats públiques valencianes, la seua sensibilitat i compromís amb la difusió del Misteri d’Elx en l'àmbit educatiu i científic, acord que comporta l'engegada d'activitats acadèmiques, científiques i culturals que suposen la divulgació i recerca de la Festa entre la comunitat universitària. Per la seua banda, el rector de la Universitat de València i president de la Conferència de Rectors Valencians, Esteban Morcillo ha expressat la seua satisfacció per obrir la possibilitat de col·laboració al sistema públic universitari, per tal de contribuir a mantenir més viva la representació.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions