Les universitats públiques valencianes i la Generalitat acorden col·laborar en la gestió d'emergències i seguretat Els cinc rectors i el president de la Generalitat, Ximo Puig, han signat el conveni de col·laboració interinstitucional a Alacant

12/05/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'edifici PROP de la Generalitat a Alacant ha sigut l'escenari elegit per formalitzar la signatura del conveni de col·laboració entre les universitats públiques valencianes i la Generalitat per a la formació i investigació en l'àmbit de la seguretat i les emergències. La rúbrica ha estat protagonitzada pel president de la Generalitat, Ximo Puig i els cinc rectors de les universitats públiques valencianes: Amparo Navarro, rectora en funcions de la Universitat d'Alacant; Esteban Morcillo, rector de la Universitat de València; Vicent Climent, rector de la Universitat Jaume I de Castelló; Francisco Mora, rector de la Universitat Politècnica de València, i Jesús Tadeo Pastor, rector de la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

L'acord té com a objectiu establir un marc de col·laboració que permeta desenvolupar projectes i programes de formació, investigació i desenvolupament adreçats a la millora de la capacitat formativa i pedagògica del personal involucrat en l'àmbit de la seguretat i la resposta a les emergències. El conveni preveu dur a terme activitats en camps com ara la violència de gènere, la gestió policial de la diversitat, la mediació policial, l'ètica i deontologia policial o la seguretat en les noves tecnologies, entre altres.

La col·laboració que preveu aquest conveni marc es desenvoluparà a través de l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE), amb programes de formació de personal docent i investigador, cooperant en la preparació de propostes i en la participació en projectes finançats per la comissió Europea, duent a terme assessorament mutu i efectuant intercanvi de materials d'investigació i docència.

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, en nom de les cinc universitats públiques valencianes, ha destacat que «aquest conveni té a veure amb els valors que han de caracteritzar una societat democràtica com la nostra i que les nostres universitats representen i impulsen». Aprofitant la celebració del Dia d'Europa, Morcillo ha reivindicat, davant el president de la Generalitat, «una Europa amb més política» i que aposte per una «economia basada en el creixement sostenible».

Per la seua banda, el president de la generalitat, Ximo Puig, s'ha referit al conveni com «una oportunitat de valorar i millorar la qualitat dels serveis d'emergències», concloent que «la seguretat és la garantia de la convivència».

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions