L'exposició «Fila siete» del fotògraf de l’UJI Juan Plasencia arriba a l'Acadèmia del Cinema Espanyol  El recorregut fotogràfic per més de 40 sales de cinema arriba a Madrid després del seu pas per la Llotja del Cànem

04/04/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  exposicio-plasencia fila-siete

    Xiqueta comprant les entrades en el cinema Jayan de Xàbia, Alacant. Antonio Catalá, propietari i gerent és qui ven l'entrada. | FOTO: Juan Plasencia

El fotògraf de la Universitat Jaume I Juan Plasencia inaugura el seu reportatge fotogràfic «Fila siete» a la sala d'exposicions de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques de Madrid després d'haver estat exposat a la Llotja del Cànem de l’UJI. La mostra romandrà oberta al públic fins al 13 de maig.

El fotògraf i coordinador del Laboratori de Comunicació Audiovisual de l’UJI, Juan Plasencia, mostra en el seu últim reportatge un recorregut per 43 dels últims cinemes de sala única, gestió privada i dedicació exclusiva que queden oberts a Espanya, a través d'una col·lecció fotogràfica de més de 70 imatges. Juan Plasencia ha realitzat aquest itinerari fotogràfic per tota la geografia nacional recorrent per a això més de 20.000 quilòmetres amb el seu propi vehicle. 

«Fila siete» és un treball documental únic a la recerca de les últimes sales de cinema que encara respiren romanticisme i amor per l'ofici. Aquests espais socials, segons assenyala Plasencia, «des de sempre han format part de la cultura de la nostra societat i avui sobreviuen, quasi únicament, de l'altruisme dels seus propietaris i d'una altíssima especialització». Moltes d'aquestes sales tenen més de mig segle d'existència i fins i tot alguns, com el cas del Cine El Retiro a Sitges o la Sala Mozart a Calella, superen el segle d'existència. En definitiva, es tracta d'una col·lecció fotogràfica que parla a l'espectador sobre cultura i patrimoni i la necessitat de no deixar perdre aquests espais màgics. 

Tràiler: https://vimeo.com/136803941
Pàgina web de l'autor: www.juanplasencia.com

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions