García Campá adverteix sobre la necessitat de reafirmar la cultura del voluntariat davant de les propostes neoliberals i neoprogressistes El professor de Dret de l’UJI participa en la presentació de l'Estratègia Aragonesa del Voluntariat

01/03/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El professor de Dret del Treball i de la Seguretat Social, Santiago García Campá, ha destacat la necessitat que «el sector del voluntariat faça front a l'actual recessió que li està afectant profundament i per a això ha de reafirmar la seua cultura de la solidaritat i el voluntariat davant de les propostes neoliberals i neointervencionistes». García Campá ha defensat la reivindicació dels valors solidaris del voluntariat durant la seua participació en la Presentació de l'Estratègia Aragonesa del Voluntariat en la qual ha oferit la ponència «¿Qué políticas de voluntariado?» per encàrrec del Govern d'Aragó.

En la presentació, celebrada el 25 de febrer a Saragossa, també han intervingut el president del Govern d'Aragó, Javier Lambán, i la Consellera de Ciutadania i Drets Socials, María Victoria Broto. La jornada ha tingut per objectiu informar a totes les entitats interessades sobre el full de ruta i els eixos de l'Estratègia Aragonesa del Voluntariat i ha comptat també a més amb una taula redona sobre l’actualització de la realitat del voluntariat i la política pública sobre el voluntariat, en la qual ha participat, a més de Santiago García Campá, la consultora social i col·laboradora de l'Observatori de la Plataforma de Voluntariat d'Espanya, Pepa Franco Rebollar.

Segons han destacat des de l'organització de les jornades, el professor de l’UJI es troba entre els experts de major prestigi sobre la temàtica del voluntariat en l'àmbit estatal. En aquest sentit, cal assenyalar que la tesi doctoral de García Campa sobre voluntariat va merèixer el Premi del Comitè Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana; el professor compta a més amb una àmplia experiència de participació en projectes de recerca relacionats amb el tercer sector, l'economia social i el voluntariat.

Compta amb publicacions sobre el voluntariat, aparegudes en forma de capítols de llibre, articles de revista o contribucions a congressos, tant internacionals com nacionals. Pot destacar-se l'article «El voluntariado en España: regulación legal y políticas públicas» (2011), el llibre El voluntariado y su régimen jurídico (2013) o la seua recent contribució als Comentarios sobre la Ley Estatal del Voluntariado, que es publicarà en breu.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions