Les emissores d’ARU inicien la campanya final del projecte radiofònic Europhonica centrat en la UE El projecte, coordinat per Ràdio Campus France, ha comptat amb finançament europeu i la participació d'emissores d'Espanya, França, Itàlia, Portugal i Alemanya

26/02/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

18 emissores pertanyents a l'Associació de Ràdios Universitàries (ARU), entre les quals es troba Vox UJI Ràdio, han iniciat el 22 de febrer de 2016 la campanya final del projecte radiofònic Youth Euro Stance en el qual han participat amb la realització d'un espai radiofònic mensual centrat en la Unió Europea, les seues institucions i el concepte de ciutadania europea a través de la creació d'una xarxa de treball internacional. 

El programa, titulat Europhonica, s'ha realitzat des de setembre a febrer des del Parlament Europeu i ha comptat amb la participació d'universitaris de l'àmbit de les Ciències de la Comunicació de les diferents emissores universitàries participants. Amb una durada d'una hora, Europhonica ha abordat, amb entrevistes a eurodiputats, cròniques i reportatges, diferents temes d'actualitat com els 30 anys d'Espanya en la UE, la crisi migratòria, la violència de gènere, la cimera mundial del clima, l'Europa multicultural o la sobirania nacional en el context europeu. 

La campanya final del projecte s'estendrà fins al 7 de març amb l'emissió de píndoles amb els millors moments dels sis programes emesos des del Parlament Europeu. 

En el projecte, finançat per la Unió Europea i coordinat per Ràdio Campus France, han participat com a socis ARU; RADUNI, xarxa italiana d'emissores de ràdio estudiantils i universitàries; RUA FM, una de les principals ràdios universitàries de Portugal, i emissores d'Alemanya. En resum, Europhonica implica a prop d'un centenar de ràdios universitàries i estudiantils de cinc països europeus.

Totes les informacions i continguts produïts pels diferents equips estaran disponibles en la web multilingüe www.europhonica.eu, punt de referència d'aquesta xarxa internacional, amb les últimes notícies, articles i contingut multimèdia.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions