Universitat i administracions animen els emprenedors a aprofitar els recursos públics existents en la I Jornada Startup Europe Week Castelló Un centenar d'emprenedors han participat en les sessions celebres al Parc Espaitec de l’UJI

15/02/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  startup-european Startup_Europe_Week_16DLL26

    Inauguració de la jornada. | FOTO: Damián Llorens

Un centenar d'emprenedors han participat en la I Jornada Startup Europe Week Castelló celebrada en les instal·lacions del Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I de Castelló, Espaitec. Es tracta de la major iniciativa d’emprenedoria promoguda per la Comissió Europea que se celebra durant la primera setmana de febrer en més de 220 ciutats europees, 40 d'elles espanyoles. En la ciutat de Castelló la jornada ha comptat amb el suport de la Diputació de Castelló i la Universitat Jaume I, a més de la col·laboració de totes les institucions públiques que participen en l'ecosistema emprenedor castellonenc. 

La jornada ha sigut inaugurada per Pilar García Agustín, vicerectora d'Estudiants, Ocupació i Innovació Educativa de la Universitat Jaume I, que ha animat els emprenedors a utilitzar tots els recursos existents que posa a la seua disposició la Universitat Jaume I per a fer realitat les seues idees. El diputat provincial Promoció Econòmica, Recaptació i Hisenda, Salvador Aguillella, ha destacat la importància de la col·laboració públic-privada per a l’emprenedoria, així com les noves línies de suport financer que engegaran des de la Diputació de Castelló. Per la seua banda, Paco Negre, director general d’Espaitec, ha destacat la importància de millorar el retorn a la societat dels recursos i esforços invertits. 

L'acte d'obertura de la jornada ha comptat també amb la intervenció de Justo Vellón, director del CEEI Castelló; Patrícia Puerta, regidora de l'Àrea d'Innovació, Ocupació i Creativitat Ciutadana de Castelló; i Nela Gómez, coorganitzadora de la jornada. Totes les institucions han oferit una visió general dels recursos existents dirigits als emprenedors i han animat a que els aprofiten amb la finalitat de fer créixer els seus projectes.

Després de la presentació inicial, els assistents han pogut conèixer tots els programes i suports institucionals per a emprenedors oferits a través d'agents locals com ara Diputació, Espaitec, CEEI, Ajuntament i Cambra de Comerç. A nivell europeu s'han presentat iniciatives com Instrument PIME, Programa Climate KIC Accelerator i un conjunt d'ajudes europees per a emprenedors.

Casos d'èxit d'emprenedors de Castelló; una taula redona sobre inversions i institucions financeres; i una ponència sobre recursos i oportunitats per a liderar una startup han sigut els temes centrals d'una jornada que té com a objectiu celebrar l'esperit empresarial i la iniciativa emprenedora a nivell europeu.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions