L’UJI i l’Ajuntament de Sagunt col·laboraran en un projecte de reindustrialització d’aquest municipi

15/02/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  conveni-sagunt _MG_9502In

    Josep Francesc Fernández i Vicent Climent. | FOTO: Àlex Pérez

El rector de la Universitat Jaume I de Castelló, Vicent Climent, i l’alcalde de Sagunt, Josep Francesc Fernández, han signat, dijous 4 de febrer de 2016, un conveni marc de col·laboració entre ambdues institucions per a desenvolupar un projecte per la realització de l’assessorament en el projecte de reindustrialització de la ciutat. En l’acte també ha participat la primera tinent d’alcalde, Teresa García, per part de l’Ajuntament de Sagunt; el vicerector d’Economia i PAS, Miguel Àngel Moliner; i tres membres del professorat del Departament de Dret del Treball, Seguretat Social, Eclesiàstic i de l’Estat: María José Mateu, promotora del conveni; Maria Victoria Camarero, directora del Departament; i Fernando Vicente, de l’Àrea de Dret del Treball i Seguretat Social.

El conveni marc té com a principal objectiu la col·laboració en activitats de mutu interès per la seua transcendència social, econòmica, educativa i cultural. Per això, una de les àrees prioritàries serà el desenvolupament local sostenible, la promoció i reindustrialització en l’àmbit local de l’Ajuntament de Sagunt, mitjançant el foment d’activitats empresarials, la cooperació, el desenvolupament agrari, el treball autònom i les mesures extraordinàries contra la desocupació. L’Ajuntament de Sagunt ha decidit col·laborar amb l’UJI perquè professorat de l’Institut de Desenvolupament Local ja havia participat en el Fons de Promoció de l’Ocupació en la primera reconversió industrial de la ciutat.

Després de la firma, la primera autoritat municipal ha agraït la col·laboració de l’UJI en l’àmbit de la inserció laboral perquè la «universitat és fonamental en la recerca de solucions que tenim com a ciutadans» i espera que continue en altres àmbits. Per la seua banda, el rector ha indicat que el paper de la universitat és «col·laborar amb altres institucions en tot allò que puga ser de profit per la ciutadania i que, en aquest cas, es puga recuperar la normalitat econòmica d’una ciutat com Sagunt».

L’acord contempla també la col·laboració en la Seu del Camp de Morvedre; la prestació de serveis tècnics i d’assessorament; el disseny, desenvolupament i avaluació de plans especials d’actuació; la prestació de serveis docents i de formació; i l’organització i realització de congressos, seminaris, jornades o recursos docents en àrees d’interès comú per a ambdues entitats.

Imatges de l’acte

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions