El rector de l’UJI subscriu el Pacte Social per la Ciència promogut pel Consell Valencià de Cultura

21/11/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, ha subscrit el Pacte Social per la Ciència promogut pel Consell Valencià de Cultura. El Pacte Social per la Ciència s'ha signat el 10 de novembre de 2015 coincidint amb el Dia Mundial de la Ciència en un acte celebrat a l'Auditori Santiago Grisolía del Museu Príncep Felipe de València, al que han assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà.

El Pacte Social per la Ciència té com a objectiu la creació de plans estratègics amb terminis estrictes de compliment obligatori, així com executar totalment els pressupostos atorgats. A més, alberga també la necessitat de transferir de manera immediata els fons necessaris a centres i grups de recerca i als projectes aprovats. En l'escrit es plasma també el ferm compromís d'invertir en R+D+i almenys el 2% del PIB, així com complir amb la Llei de la Ciència aprovada en 2011 amb la creació de l'Agència Estatal de Recerca. 

Finalment, el Pacte cerca l'acord social per a preservar la cultura científica dels vaivens polítics i econòmics. 

El Consell Valencià de Cultura pretén amb el Pacte Social defensar un model econòmic i productiu que puga competir a nivell internacional i que alhora oferisca cohesió social basada en la Societat del Coneixement i en la Cultura de la Conservació dels recursos limitats. A més, el Consell Valencià de Cultura reivindica la responsabilitat social de frenar l'èxode de talents de la nostra societat i que puguen integrar-se dins del sistema de R+D+i.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions