Els canvis polítics i els moviments ciutadans centren el nou número de la revista de filosofia «Recerca» editada per l’UJI

16/10/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El paper de l’activisme i de la societat civil com ampliació de la participació política és el tema que centra el nou número de Recerca. Revista de Pensament i Anàlisi realitzada pel Departament de Filosofia i Sociologia de la Universitat Jaume I de Castelló i editada per Publicacions de l’UJI. El número 17 de la revista es presenta baix el títol «Activism and Civil Society: Broadening Political Participation» i ha estat editat per Paul Dekker, professor de la Tilburg University i membre del Netherlands Institute for Social Research i Ramón A. Feenstra, professor de Filosofia Moral de la Universitat Jaume I.

La revista recull una varietat molt interessant d’autors i temàtiques que composen una bona mostra dels estudis més recents en l’àmbit de la filosofia política. L’últim número posa èmfasi en la reflexió filosòfica dels canvis polítics i els moviments ciutadans que es venen desenvolupant arreu del món en els últims anys. La revista inclou articles sobres qüestions com ara la «psicopolítica de l’austeritat»; l’europeïtzació dels moviments socials durant la crisi del deute sobirà europeu; la política de les emocions a Facebook amb l’anàlisi del discurs de Podemos durant la campanya electoral europea de 2014;  les semblances i diferències sobre el moviment per l'okupació i el moviment per l'habitatge; i la transformació de la democràcia en el segle XXI.

El Departament de Filosofia i Sociologia de l’UJI va llançar en 2001 la revista Recerca, que en 2014 va passar a tenir un caràcter semestral i es publica periòdicament durant els mesos d'abril i octubre. La revista, editada pel Servei de Comunicació i Publicacions de la Universitat, s'ha posicionat en aquest temps a l'altura de les millors revistes de filosofia del context nacional. Recerca. Revista de Pensament i Anàlisi pretén atraure articles de la màxima qualitat científica d'investigadors nacionals i internacionals del camp de la filosofia i de la sociologia crítica.

Accés a la revista Recercahttp://www.e-revistes.uji.es/index.php/recerca

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions