Salut Pública de Castella-la Manxa incorpora el kit per a la detecció ràpida de legionel·la desenvolupat per l'empresa Biótica d’Espaitec Legipid permet detectar i quantificar la concentració de legionel·la en aigua en tan sols una hora

14/09/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  legipid-concesion Biotica_web

    L'empresa Biótica està especialitzada en el desenvolupament de test ràpids per a detecció de patògens en mostres ambientals. | FOTO: Damián Llorens

Els Laboratoris de Salut Pública de Castella-la Manxa han incorporat el test ràpid Legipid® Legionella Fast Detection per a la determinació de legionel·la en aigua desenvolupat per l'empresa Biótica Bioquímica Analítica, S.L. del Parc Científic, Tecnològic i Empresarial Espaitec de la Universitat Jaume I. 

L'empresa de biotecnologia Biótica està especialitzada en el desenvolupament de test ràpids per a detecció de patògens en mostres ambientals amb diversos productes en el mercat, centrats en la detecció primerenca de legionel·la. Legipid® Legionella Fast Detection és l'únic test ràpid de legionel·la que posseeix una certificació internacional a través de l’AOAC Research Institute. Legipid és capaç de detectar i quantificar la concentració de legionel·la en una instal·lació en tan sols una hora. Està basat en la captura d'aquest bacteri gràcies a unes partícules magnètiques que tenen anticossos específics contra legionel·la units a la seua superfície.

Des de l'empresa d’Espaitec destaquen que «aquesta licitació és un precedent per a altres Conselleries que vulguen també millorar el seu sistema de detecció de Llegionel·la i així poder alertar d'una forma primerenca i evitar les terribles conseqüències dels casos i brots de legionel·losis, com l'esdevingut el passat mes d'agost a Nova York que es va cobrar 12 vides i va contagiar a més de 120 persones, o el passat any a Vila Franca de Xira, Portugal, amb 370 casos i 13 morts». 

En l'àmbit privat, el kit desenvolupat en el Parc Científic de la Universitat Jaume I també s'està incorporant per al control d'instal·lacions tan sensibles com són balnearis i hotels. En el cas de la Conselleria de Salut Pública de Castella-la Manxa, el producte serà subministrat per l’empresa Vidra Foc S.A., en resultar adjudicatària d'un contracte de subministrament de sèrums i kits específics d'ús en microbiologia, licitat per procediment obert, el passat mes de juliol.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions