Carmen Zamorano destaca el gran potencial de la figura del traductor a la Unió Europea

25/06/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Carmen Zamorano jornades-orientacio foto_09_Jornadas_Orientacion_DLL39-350

    Carmen Zamorano, representant a Espanya de la Direcció General de Traducció de la Comissió Europea. | FOTO: DAMIÁN LLORENS

Els responsables del Grau en Traducció i Interpretació van organitzar el passat 13 de juny les III Jornades d'Orientació Professional per al Grau en Traducció i Interpretació. L'acte d'inauguració va comptar amb la presència de Rosa María Agost, degana de la Facultat de Ciències Humanes i Socials; María Jesús Blasco, vicedegana del Grau en Traducció i Interpretació, i Anabel Borja, secretària del Departament de Traducció i Comunicació.

Carmen Zamorano, representant a Espanya de la Direcció General de Traducció de la Comissió Europea, va ser l'encarregada d'obrir la jornada explicant als assistents les diferents vies per arribar a ser traductor i intèrpret a la Unió Europea. «La formació de traductor està dins de les indústries lingüístiques i per a la Comissió Europea aquestes indústries tenen un potencial enorme. El coneixement d'altres idiomes es considera una part molt important del desenvolupament de la Unió Europea, per la qual cosa els traductors esteu situats en un sector de l'economia molt competitiu i que té molt de futur», va assenyalar Zamorano.

A continuació, va destacar que el Servei de Traducció de la Comissió Europea és un dels més importants del món i que, a més, té unes condicions de treball molt favorables. Sobre aquest tema, va explicar que hi ha quatre vies per a treballar per a aquest organisme: realitzant oposicions a funcionari; com a personal contractual temporal entre un i tres anys; com a contractista extern presentant-se a les licitacions o a través de beques de pràctiques de cinc mesos. En aquesta línia, va animar els estudiants a presentar-se a la propera convocatòria d'oposicions, que s'obri el 3 de juliol, en la qual s'ofereixen 48 places.

Altres notícies de la FCHS:

Alumnat de primària del barri de Sant Llorenç presenta en Vox UJI Ràdio la seua experiència en un projecte de construcció d’escola més intercultural i inclusiva

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions