Dos alumnes de l’UJI creen un joc de borsa en línia per a estudiantat de secundària i universitat

09/05/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • JBO joc-borsa joc-borsa

    Vicent Forés i José Vicente Capdevila, creadors del «Joc de Borsa Online». | FOTO: VOX UJI

Vicent Forés i José Vicente Capdevila, alumnes del Màster en Gestió Financera i Comptabilitat, i d’Enginyeria en Informàtica, respectivament, han creat una plataforma online on alumnat de distints nivells formatius (d’educació secundària a universitària) pot participar en un senzill joc de borsa anomenat «Joc de Borsa Online» (JBO).

Aquesta plataforma és fruit de la col·laboració dels Departaments de Finances i Comptabilitat i Llenguatges i Sistemes Informàtics de la universitat pública de Castelló, amb la supervisió dels tutors dels projectes final de màster i final de carrera, els professors Juan Carlos Matallín i Óscar Cotell.

La implementació del joc servirà com a complement formatiu, ja que l’alumnat pot desenvolupar de forma pràctica els coneixements adquirits en les assignatures de caràcter econòmic i financer. A més, és una acció que fomenta el desenvolupament de la cultura financera entre la ciutadania. I per últim, forma part d’una investigació que té com a objectiu analitzar l’efecte de la formació financera i els biaixos comportamentals en les decisions econòmiques dels inversors.

El joc es va iniciar el 5 de maig de 2014 i es realitzarà en 20 jornades borsàries en què l’alumnat participant, més de 450 inscrits fins al moment, prendrà decisions de compra i venda sobre accions de l’índex borsari Ibex 35, de forma que la gestió de la cartera siga el més rendible possible. Per a incentivar la participació i motivar l’alumnat es lliurarà una tauleta com a guardó al millor inversor.

Els centres que hi participen són: IES Violant Casalduch (Benicàssim), IES Sierra de San Quílez (Osca), IES Enric Valor (València), IES Antonio Menárguez Costa (Múrcia), IES Alfonso II (Oviedo) i IES Leonardo da Vinci (Albacete). A més, també hi participa alumnat de la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona), Universitat d'Alacant, Universitat Europea Miguel de Cervantes (Valladolid), Universitat de Múrcia, Universitat de A Corunya i l’UJI, amb estudiantat del Grau en Finances i Comptabilitat i del Màster en Gestió Financera i Comptabilitat Avançada.

Més informació i inscripcions: www.juegobolsaonline.com i juegobolsaonline.blogspot.com.es.

Altres notícies de la FCJE:

Experts en sanitat i cooperació denuncien la falta d'accés a medicaments essencials als països empobrits

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions