La Unitat d’Igualtat i la Fundació Isonomia premien la recerca en matèria de gènere en el I Congrés d’Investigació i Gènere

12/05/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  genere-investigacio premis

    Guardonats en els I Premis a la Investigació i Gènere. | FOTO: EFRAIM VIDAL

La Universitat Jaume I va celebrar el passat 8 de maig el I Congrés d’Investigació i Gènere, organitzat per la Unitat d’Igualtat en col·laboració amb la Fundació Isonomia. L’acte d’inauguració, en el qual es van lliurar els I Premis a la Investigació i Gènere, va estar a càrrec de la vicerectora d’Estudis i Espai Europeu d’Educació Superior, Aurelia Bengochea, i la directora de la Unitat d’Igualtat, Mercedes Alcañiz.

En total es van premiar cinc categories: millor treball de fi de grau, que va recaure en Francisco Javier Portal; millor treball de fi de màster amb premi ex aequo per a Celia Vara i Beatriz Maria Collantes; millor tesi doctoral, per a Andrea Francisco; el premi al millor projecte d’investigació, que es va atorgar a Lidón Moliner i Andrea Francisco i, finalment, el premi a l’activitat docent de grau, que va recaure en Consol Aguilar.

A continuació, Rosalía Torrent, secretaria de l’Institut Universitari d’Estudis Feministes i de Gènere Purificación Escribano, i Asunción Ventura, vicepresidenta de la Fundació Isonomia, van oferir la conferència «La investigació de gènere a la Universitat Jaume I. On estàvem, on estem i cap a on anem».

Torrent va resumir la història de la investigació en qüestions de gènere a l’UJI i va alabar la tasca tan acurada que han estat realitzant al llarg d’aquests anys els grups d’investigació d’aquest àmbit. La professora també va voler reafirmar la importància que tenen les unitats d’igualtat a les universitats, les quals «no estan dotades amb els recursos suficients per a afrontar els reptes necessaris i els compromisos establerts».

Per la seua part, Ventura va afirmar que cal incorporar la perspectiva de gènere a la R+D+i, però en la pràctica no es respecta la presència equilibrada de dones i homes en els consells d’administració d’organismes oficials. «Hi ha un desnivell en el nombre d’homes i dones sempre a favor dels homes», va assenyalar. D’altra banda, va destacar que a la Jaume I s’està fent un gran esforç adreçat a generar recerca amb perspectiva de gènere i a aplicar aquestes investigacions a l’estructura organitzativa de la Universitat.

Imatges

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions