La Fundació f2e és guardonada amb el 3r Premi Nacional a la Millor Acció Divulgativa d'Eficiència Energètica Ha sigut premiada en els II Premis d'Eficiència Energètica A3E - «El Instalador»

11/05/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Fundació per a l'Eficiència Energètica ha sigut guardonada amb el tercer premi en els II Premis d'Eficiència Energètica organitzats per l'Associació d'Empreses Energètiques A3E i la revista especialitzada El Instalador i amb el suport de l'Institut per a la Diversificació i l'Eficiència Energètica (IDAE).

Aquests premis són un reconeixement a la labor desenvolupada per institucions, empreses, professionals i estudiants en benefici de l'eficiència energètica a Espanya. Concretament, aquests premis reconeixen la realització d'inversions en l'àmbit de l'eficiència energètica i la implantació de mesures d'estalvi i eficiència energètica; el disseny de solucions tecnològiques noves que comporten estalvis energètics rellevants o suposen una millora substancial en l'ús de l'energia i la promoció de l'eficiència energètica en mitjans de comunicació.

Aquest guardó ha sigut atorgat a la f2e per la iniciativa «I Competició d'Eficiència Energètica» duta a terme als instituts de Castelló amb la col·laboració de la Càtedra BP d'Estalvi i Eficiència Energètica de la Universitat Jaume I amb l’objectiu de potenciar entre l'alumnat la capacitat d'observació d'aquelles situacions quotidianes que viu a l'escola i en les quals participa consumint energia. Els alumnes van realitzar una auditoria energètica del seu centre tenint en compte aspectes com ara el tipus d'il·luminació, les instal·lacions tèrmiques, la ubicació i orientació de l'edifici i els equips electrònics i ascensors que hi ha al seu centre.

En la cerimònia de lliurament han participat el director general d'Indústria, Energia i Mines de la Comunitat de Madrid, Carlos López Jimeno; el director d'Estalvi i Eficiència Energètica de l'IDAE, Pedro A. Prieto i el sotsdirector general de Planificació Energètica i Seguiment del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, Víctor Valverde. 

El president de f2e i alcalde de Castelló, Alfonso Bataller, ha destacat que «rebem aquest reconeixement amb molta il·lusió i amb la convicció que f2e aborda el repte de contribuir a una economia en la qual la sostenibilitat i l'eficiència energètica suposen el punt de partida del nostre desenvolupament».

La Fundació per a l'Eficiència Energètica de la Comunitat Valenciana, de la qual són patrons BP, l'Ajuntament de Castelló i la Universitat Jaume I, té com a objecte impulsar l'actuació en el camp de l'eficiència energètica a través de la formació, conscienciació social, suport al desenvolupament d'iniciatives empresarials i promoció de projectes d'innovació. Situada a Castelló, f2e conjumina així esforços de l'àmbit privat, públic i acadèmic.

En aquesta mateixa línia treballa la Càtedra BP d'Estalvi i Eficiència Energètica de la Universitat Jaume I fomentant l'estalvi i l'eficiència energètica en la indústria i en la societat en general contribuint a crear una cultura d'estalvi energètic entre la població.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions