L’Escola lliura els diplomes de la XV promoció d’Enginyeria Industrial En total s’han atorgat 66 diplomes a l’estudiantat que va finalitzar la titulació el passat curs 2012/2013

09/05/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Enginyeria industrial enginyers enginyers_industrials

    A l'acte es van entregar els certificats als nous titulats i va servir d'acollida per part del Col·legi Oficial d’Enginyers Superiors Industrials de Castelló. | FOTO: DAMIÁN LLORENS

L’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals ha celebrat el lliurament de certificats de la XV promoció d’Enginyeria Industrial de la Universitat Jaume I i l'acte d’acollida per part del Col·legi Oficial d’Enginyers Superiors Industrials de Castelló. En total s’han atorgat 66 diplomes a l’estudiantat que va finalitzar la titulació el passat curs 2012/2013.

A l’acte ha assistit el director de l’Escola, Joaquín Gual; la directora de la titulació, María Dolores Bovea; el president del Consell Social de l’UJI, José Luis Breva; el president de Col·legi Oficial d’Enginyers Superiors Industrials de Castelló, Javier Rodríguez, i l’enginyer industrial Juan Vicente Bono.

Joaquín Gual ha instat l’estudiantat a revertir el seu coneixement en la societat i ser generosos amb aquesta. Per la seua part, Javier Rodríguez ha invitat els titulats a formar part del Col·legi d’Enginyers.

D’altra banda, José Luis Breva ha destacat la importància de la indústria com a generadora de riquesa i ocupació. Sobre els sectors que millor estan funcionant ha destacat la robòtica, les tecnologies de la informació i la comunicació així com les frites, esmalts i colors que estan molt ben posicionats pel seu desenvolupament en investigació. «No podem competir amb la Xina, l'Índia o Turquia amb preu; cal investigar i aportar coses noves i per a fer-ho els enginyers tenen un paper fonamental», ha afirmat.

Per a finalitzar, l’enginyer Juan Vicente Bono ha analitzat la situació actual del clúster ceràmic en tres sectors: taulell; frites, esmalts i colors i maquinària. Segons ha explicat, el sector del taulell ha retrocedit 10 o 15 anys a causa de la crisi. No obstant això, el sector de les frites, esmalts i colors n'és líder. Pel que fa al sector de la maquinària, aquest s’ha mantingut econòmicament en xifres pre-crisi. «Encara hi ha una trajectòria per al col·lectiu d’enginyers industrials en la ceràmica però és necessària una visió mundial. Els enginyers industrials tenen una reconeguda capacitació multidisciplinària tècnica però, a més, necessitaran molt de treball, disponibilitat per a viatjar i coneixement de diferents idiomes», ha conclòs.

Imatges de l'acte

Altres notícies de l'ESTCE:

L’estudiantat d’Arquitectura Tècnica de l’UJI visita el palau de Betxí

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions