Naix la primera Antena Regional CISE per a l'impuls de l’emprenedoria a la Comunitat Valenciana Les universitats públiques valencianes desenvoluparan programes d’emprenedoria en el marc del Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE)

09/05/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • CISE conveni-cise cise

    L'Antena s'emmarca dins de les actuacions del Campus Hàbitat 5U. | FOTO: UPV

La Fundació de la Universitat de Cantàbria per a l'Estudi i la Recerca del Sector Financer (Fundació UCEIF) i les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana –la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat d'Alacant, la Universitat Jaume I i la Universitat Miguel Hernández– han enfortit els vincles amb la signatura d'un conveni de col·laboració mitjançant el qual s'ha creat l'Antena Regional CISE per al desenvolupament de l’emprenedoria a la Comunitat Valenciana.

L'Antena s'emmarca dins de les actuacions del Campus Hàbitat 5U, el projecte conjunt de les cinc universitats públiques valencianes que va aconseguir el segell de Campus d'Excel·lència Internacional (CEI) en 2011. Amb aquesta signatura, el Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE) –una iniciativa nascuda de Banco Santander, a través de la seua Divisió Global Santander Universidades, el Govern de Cantàbria i la Universitat de Cantàbria, a través de la Fundació UCEIF– estén a la Comunitat Valenciana l'àmbit d'aplicació dels seus múltiples programes innovadors per a promoure la formació i la cultura emprenedora.

Un nou estímul per a la iniciativa emprenedora a la Comunitat Valenciana
L'Antena Regional CISE naix amb l'objectiu d'adequar, implantar i gestionar diversos programes impulsats pel CISE en l'àmbit de l’emprenedoria que potencien i contribuïsquen al desenvolupament de la Comunitat Valenciana, en general, i de les universitats públiques valencianes, en particular. 

Des de 2012, el CISE porta endavant projectes de recerca basats en la cultura emprenedora, dissenya i executa programes docents i activitats formatives de màxima qualitat aplicant noves metodologies d’emprenedoria i promou iniciatives per a l'estímul de l'esperit emprenedor amb la finalitat de contribuir al progrés econòmic i social.

A través de l'Antena Regional CISE s'implantaran i promocionaran els programes dissenyats pel CISE en el marc de les activitats del Campus Hàbitat 5U. Les seues línies d'actuació se centraran en la formació, la recerca, la sensibilització i la transferència, començant pel Programa e2 «Estudiant x Emprenedor», que cerca fomentar l’emprenedoria entre els estudiants universitaris. Les cinc universitats públiques valencianes també comptaran amb el suport del CISE per al desenvolupament d'altres projectes com ara el Programa Yuzz «Joves amb Idees», que brinda formació i assessorament a joves amb idees emprenedores, i el Programa Advance en Gestió Empresarial, que ofereix formació per a actualitzar gerents de pimes en matèria d'interès estratègic per a les seues empreses. 

Universitats valencianes compromeses amb el desenvolupament social
En la signatura del conveni de col·laboració que dóna origen a l'Antena Regional CISE han participat Esteban Morcillo, rector de la Universitat de València-Estudi General (UVEG); Francisco José Mora, rector de la Universitat Politècnica de València (UPV); Amparo Navarro, vicerectora d'Investigació, Desenvolupament i Innovació de la Universitat d'Alacant (UA); Vicent Climent, rector de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI); Jesús Tadeo Pastor, rector de la Universitat Miguel Hernández (UMH), i José Carlos Gómez, rector de la Universitat de Cantàbria (UC) i president de la Fundació UCEIF.

Les cinc universitats valencianes han decidit que la seu per a l'Antena Regional CISE estiga situada en les instal·lacions de la Universitat Politècnica de València, per ser la coordinadora del Campus Hàbitat 5U. El professor Juan Juliá Igual, de la UPV, serà l'enllaç per part de les cinc universitats públiques valencianes, i el professor Federico Gutiérrez-Solana, director del CISE, serà el responsable per part d'aquesta institució.

Sobre CISE 
El Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE) és una iniciativa del Banco Santander, per mitjà de Santander Universidades, el Govern de Cantàbria i la Universitat de Cantàbria –a través de la Fundació UCEIF– per a promoure l'esperit emprenedor de les persones innovadores, els col·lectius i les empreses. Des de desembre de 2012, el CISE lidera el Projecte GEM Espanya, un projecte internacional que a Espanya engloba una xarxa de més de 100 investigadors que aprofundeixen en paràmetres que determinen el fenomen emprenedor. Més informació en www.cise.es

Sobre Santander Universidades
Banco Santander participa en aquests programes a través de la seua Divisió Global Santander Universidades (www.santander.com/universidades), mitjançant la qual manté més de 1.100 convenis amb universitats i centres de recerca de tot el món. Des de 1996, Santander Universidades centra l'acció social del banc, que ha destinat més de 1.000 milions d'euros en diverses iniciatives i projectes universitaris.

El 2014, Banco Santander donarà suport amb el seu mecenatge a la III Trobada Internacional de Rectors Universia, que reunirà al juliol a Rio de Janeiro (Brasil) a més de 1.100 rectors i presidents d'universitats. 

Sobre Campus Hàbitat 5U 
Campus Hàbitat 5U és la proposta del Campus d'Excel·lència Internacional de les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de convertir la Comunitat en una referència en l'àmbit de l'hàbitat i territori. Aquest projecte vertebra el sistema universitari públic valencià a través del Segell d'Excel·lència Internacional concedit pel Ministeri d'Educació el 2011. Campus Hàbitat 5U és l'únic CEI que reuneix totes les universitats públiques d'un mateix sistema universitari, la qual cosa el converteix en un exemple de coordinació en tot el país.

Entre altres objectius estratègics, Campus Hàbitat 5U treballa des de llavors per a impulsar un procés de creixement intel·ligent, sostenible i integrador de la Comunitat Valenciana, consolidar-se com a pol de referència internacional acadèmic i científic de l'Arc Mediterrani Europeu, i potenciar una major integració entre l'entorn universitari i el de formació professional, promovent la seua cooperació i la millora de l'ocupabilitat.

Altres convenis:

L’UJI i ASCER aposten pel taulell amb la renovació de les activitats de l’Aula Ceràmica

La Universitat Jaume I i Lafarge fomentaran la divulgació científica, cultural i mediambiental al Camp de Morvedre

L’UJI i el Rotary Club Castellón-Costa Azahar promouran el voluntariat entre la comunitat universitària

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions