L’UJI commemora el Dia Internacional del Comerç Just amb una setmana plena d’activitats

12/05/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  comerc-just Concursrebosteria-350

    Dalt la degustació de cafè de comerç just al Café dels Sentits per cortesia d'Intermón Oxfam. Baix les guanyadores del concurs de rebosteria. | FOTO: DAMIÁN LLORENS

  •  comerc-just Comercio_Justo_DLL08-350

La Universitat Jaume I, a través de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat, va organitzar del 8 al 10 de maig la I Setmana pel Comerç Just per tal de commemorar el Dia Internacional del Comerç Just, que se celebra el 10 de maig.

Els actes es van iniciar amb la inauguració de dues exposicions sobre comerç just. La primera, ubicada al vestíbul de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals, oferia informació en diferents panells sobre qüestions relacionades amb el te, el sucre, el cacau o el cafè. D’altra banda, l’exposició «10 raons per a consumir comerç just», ubicada a la Biblioteca, mostrava per què són positius aquests productes: perquè promouen el respecte per la identitat cultural, la relació comercial a llarg termini o el funcionament democràtic de les organitzacions, entre altres.

El programa també va incloure la celebració d’una taula redona en la qual va participar la Tenda de Tot el Món, que va fer una introducció conceptual al comerç just com a eina de cooperació des del consum responsable; integrants d’Intermón, que van explicar els productes de comerç just que es poden trobar i les seues matèries primeres, i SETEM, que va analitzar les cooperatives productores i el desenvolupament a les comunitats productores.

D’altra banda, es van lliurar els premis del I Concurs de Rebosteria de Comerç Just, en el qual van participar nou membres de la comunitat universitària. L’únic requisit per a l’elaboració del plat era que la recepta incorporara almenys un ingredient de comerç just. El primer premi, que consistia en una cistella amb productes de comerç just i ecològics valorada amb 100 euros, va recaure en Celia Badal pel seu «Pastís d’ametlla de Benassal». Bárbara Sáez va ser la guanyadora del segon premi, una cistella valorada amb 75 euros, amb el plat «Bocados de fresa». Finalment, M. José Boix va ser mereixedora d’una menció especial pel seu «Pastís multicolor amb garnatxa de xocolata».

Per a completar el programa d’activitats, al llarg de la setmana es van realitzar xocolatades als diferents centres i a l’Àgora. En aquesta línia, els membres de la comunitat universitària també van poder tastar cafè de comerç just al Café dels Sentits.

Imatges

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions