L'UJI i l'Ajuntament de Vila-real obrin les portes de la nova Seu de la Plana La seu ofereix serveis de biblioteca i ciberteca i un punt d'informació de l'UJI

21/03/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Seu de la Plana, nova seu de la Universitat Jaume I a la localitat de Vila-real, ha obert les seues portes a la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) amb l'objectiu d'acostar la Universitat als ciutadans i ciutadanes de Vila-real i de la comarca de la Plana Baixa. Així ho va explicar el rector de l’UJI, Vicent Climent, en l'acte d'inauguració, que també va comptar amb la presència de l'alcalde de Vila-real, José Benlloch. Tots dos van signar el conveni de creació de la seu i van visitar les instal·lacions i l'exposició «20 anys, 20 imatges» d'Amat Bellés, que arreplega els cartells d'inauguració de curs de l’UJI en els seus primers vint anys d'història. 

La Seu de la Plana, que s'ha creat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-real, se situa a la primera planta de la BUC, juntament amb les dependències de la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real que també han posat en marxa de forma conjunta l’UJI i l’Ajuntament. A la Seu s'ofereixen serveis de biblioteca i ciberteca (amb quatre ordinadors connectats a Internet), hi ha un punt d'informació de l'UJI actualitzat i servirà per a acollir la realització d’activitats formatives i culturals.

El rector va mostrar la seua satisfacció per haver aconseguit posar en marxa aquest espai «en temps de dificultats econòmiques, administratives i socials com aquests», i ha destacat que és «una nova seu que naix amb contingut, plena de projectes». Climent també va explicar que amb aquesta seu la Universitat pretén aproximar-se als ciutadans i ciutadanes de Vila-real i de la comarca de la Plana Baixa, perquè tinguen al seu abast alguns serveis sense necessitat de desplaçar-se al campus. «L’objectiu de crear aquesta seu respon a la voluntat de l’UJI d’estar prop de la ciutadania de la província de Castelló, en aquest cas de Vila-real i el seu entorn, ja que l’UJI és una universitat pròxima, una universitat pública de tots i totes». 

Per la seua banda, l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, va afirmar que la inauguració d’una seu de l’UJI a Vila-real era un fet històric per a la ciutat, ja que «les universitats canvien el món de la gent i la vida dels ciutadans». Així mateix, va destacar que amb aquesta seu «Vila-real es consolida encara més com una ciutat prestadora de serveis a escala comarcal».

Amb aquesta nova seu, l’UJI ja compta amb set seus en l'entorn d’influència: la Seu del Nord a Vinaròs, la Seu dels Ports a Morella, la Sede del Interior a Segorbe, la Seu del Penyagolosa a Vistabella, la Seu del Camp de Morvedre a Sagunt, i la Seu de la Ciutat a la Llotja del Cànem de Castelló. 

Fotografies

Per vore el vídeo sencer i en altres formats:

Castellà: http://www.svideo.uji.es/peli.php?codi=1342&lg=

Valencià: http://www.svideo.uji.es/peli.php?codi=1341&lg

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions