Vicent Climent arreplega el guardó que reconeix l’UJI com «Universitat pel Comerç Just» La Facultat de Ciències Humanes i Socials acull la VII Fira d’ONG, comerç just i ecològic

18/12/2013 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Comerç Just comercio-justo Comercio_Justo

    Aquest reconeixement premia el compromís en la promoció, difusió i suport al comerç just. | FOTO: DAMIÁN LLORENS

El rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, ha arreplegat el diploma que acredita l’UJI com «Universitat pel Comerç Just», un reconeixement que atorga el grup d'entitats aliades i col·laboradores del programa de Ciutats pel Comerç Just, integrat per organitzacions com ara Ajuda en Acció, Emaús Fundació Social o Proyde. 

El representant d'aquest programa i de la plataforma Iniciatives d'Economia Alternativa i Solidària (IDEAS), David Comet, ha sigut l'encarregat de lliurar aquest guardó a l’UJI i ha destacat que aquest reconeixement es realitza pel compromís en la promoció, difusió i suport al comerç just a través d'iniciatives de compra pública ètica, de major accessibilitat als productes de comerç just i organització d'activitats de sensibilització i comunicació periòdiques. Comet també ha destacat que l’UJI se suma a les altres sis universitats espanyoles que ja posseeixen aquest estatus: Jaén, Còrdova, Màlaga, Alcalá, Cantàbria i València. 

Per la seua banda, el rector, ha afirmat que «és un honor, una satisfacció i un orgull rebre aquest reconeixement» i ha destacat que «la nostra responsabilitat com a institució pública ens obliga a integrar en la nostra gestió les polítiques socials i la defensa de valors com la justícia, la llibertat, el respecte als altres i la convivència pacífica». En aquest sentit, Climent ha afirmat que «les universitats hem d'actuar com a prescriptores per a la resta de les institucions i de la societat, liderant l'engegada de pràctiques ètiques per a aconseguir que després s'estenguen». Finalment, ha afirmat que aquest reconeixement no fa més que incrementar el compromís de l’UJI amb el comerç just. 

Fira d’ONG i concurs de targetes

D'altra banda, el vestíbul de la Facultat de Ciències Humanes i Socials ha acollit la VII Fira d’ONG, comerç just i ecològic de l’UJI. L'objectiu d'aquesta fira és acostar la comunitat universitària al coneixement del comerç just i ecològic i dels seus productes, per a facilitar un consum més responsable durant tot l'any. Les organitzacions que han participat en aquesta fira han sigut: La Tenda de Tot el Món, Intermón-Oxfam, Fundació Pau i Solidaritat, Cuinatur, La Tribu de Gaia, Associació La Tomaca i Mi Tienda Ecológica.

En el marc de la fira, també ha tingut lloc la inauguració de l'exposició dels treballs presentats al IV Concurs de Targetes Nadal Solidari 2013 i el lliurament dels corresponents premis que han recaigut en: Andrés Jordán Pérez (primer premi), Alba María Sierra Requena (segon premi) i Inmaculada García Fernández i Daniel López Gramaje, que han obtingut un esment especial. 

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions