Vicent Climent arreplega el guardó que reconeix l’UJI com «Universitat pel Comerç Just»

La Facultat de Ciències Humanes i Socials acull la VII Fira d’ONG, comerç just i ecològic
18/12/2013 | SCP

El rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, ha arreplegat el diploma que acredita l’UJI com «Universitat pel Comerç Just», un reconeixement que atorga el grup d'entitats aliades i col·laboradores del programa de Ciutats pel Comerç Just, integrat per organitzacions com ara Ajuda en Acció, Emaús Fundació Social o Proyde. 

El representant d'aquest programa i de la plataforma Iniciatives d'Economia Alternativa i Solidària (IDEAS), David Comet, ha sigut l'encarregat de lliurar aquest guardó a l’UJI i ha destacat que aquest reconeixement es realitza pel compromís en la promoció, difusió i suport al comerç just a través d'iniciatives de compra pública ètica, de major accessibilitat als productes de comerç just i organització d'activitats de sensibilització i comunicació periòdiques. Comet també ha destacat que l’UJI se suma a les altres sis universitats espanyoles que ja posseeixen aquest estatus: Jaén, Còrdova, Màlaga, Alcalá, Cantàbria i València. 

Per la seua banda, el rector, ha afirmat que «és un honor, una satisfacció i un orgull rebre aquest reconeixement» i ha destacat que «la nostra responsabilitat com a institució pública ens obliga a integrar en la nostra gestió les polítiques socials i la defensa de valors com la justícia, la llibertat, el respecte als altres i la convivència pacífica». En aquest sentit, Climent ha afirmat que «les universitats hem d'actuar com a prescriptores per a la resta de les institucions i de la societat, liderant l'engegada de pràctiques ètiques per a aconseguir que després s'estenguen». Finalment, ha afirmat que aquest reconeixement no fa més que incrementar el compromís de l’UJI amb el comerç just. 

Fira d’ONG i concurs de targetes

D'altra banda, el vestíbul de la Facultat de Ciències Humanes i Socials ha acollit la VII Fira d’ONG, comerç just i ecològic de l’UJI. L'objectiu d'aquesta fira és acostar la comunitat universitària al coneixement del comerç just i ecològic i dels seus productes, per a facilitar un consum més responsable durant tot l'any. Les organitzacions que han participat en aquesta fira han sigut: La Tenda de Tot el Món, Intermón-Oxfam, Fundació Pau i Solidaritat, Cuinatur, La Tribu de Gaia, Associació La Tomaca i Mi Tienda Ecológica.

En el marc de la fira, també ha tingut lloc la inauguració de l'exposició dels treballs presentats al IV Concurs de Targetes Nadal Solidari 2013 i el lliurament dels corresponents premis que han recaigut en: Andrés Jordán Pérez (primer premi), Alba María Sierra Requena (segon premi) i Inmaculada García Fernández i Daniel López Gramaje, que han obtingut un esment especial. 

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16