La Universitat Jaume I assumeix la presidència de la CRUPV Els rectors han destacat la gran unitat i cohesió existent entre les cinc universitats públiques valencianes

12/12/2013 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Presidencia CRUPV presidencia-crupv crupv

    Vicent Climent ha assumit la presidència en substitució del rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar. | FOTO: DAMIÁN LLORENS

Els rectors de les cinc universitats publiques valencianes s’han reunit dimarts 4 de desembre de 2013 a la Universitat Jaume I per a procedir al canvi de presidència en la Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes (CRUPV). D’aquesta manera, i seguint el sistema rotatori establert, el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, ha assumit la presidència en substitució del rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar. 

Durant l’acte, els rectors han destacat la gran unitat i cohesió existent entre les cinc universitats públiques valencianes que han sabut conformar i posicionar-se com un dels sistemes universitaris públics més potents de l’estat espanyol. «L’any 2013 ha sigut un any que les universitats hem viscut molt intensament i de forma cohesionada en defensa de l’educació superior pública i del sistema universitari públic valencià, compromís que avui renovem», ha assenyalat Manuel Palomar fent balanç de la seua presidència. «En l’àmbit econòmic, les universitats hem tractat de mantenir una planificació econòmica conjunta amb la Generalitat Valenciana, obtenint el compromís que no hi hauria retard en les transferències ordinàries per a poder complir les nostres obligacions», ha afegit Palomar.

Per la seua part, el rector de l’UJI, com a nou president de la CRUPV, ha assegurat que 2014 es presenta com un exercici complex en el qual els objectius de la Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes se centraran a mantenir la cohesió per a seguir defensant l’educació superior pública valenciana, així com un finançament adequat per a la universitat pública valenciana. «Ens trobem molt lluny del projecte de Pla Plurianual de Finançament, ja que no sols no s’ha posat en marxa, sinó que cada volta estem més allunyats del punt de partida d’aquest pla», ha criticat Vicent Climent. «A més, la subvenció ordinària s’acosta cada vegada més al que és el cost de les nòmines i hem de fer pressupostos més ajustats, el que representa que qualsevol fallida ens podria generar greus problemes», ha afegit Climent.

Les ajudes a la I+D+i, la carrera docent investigadora del PDI i els campus d’excel·lència seran altres dels assumptes que des de la CRUPV es continuaran reivindicant durant l’any 2014, sota la nova presidència.

Per últim, els rectors han fet al·lusió al que suposa el tancament de la ràdio i televisió pública autonòmica, RTVV, com a difusor de la llengua i cultura pròpies, igual que les universitats públiques valencianes, i han mostrat el seu compromís anunciant la creació d’una comissió interuniversitària que reflexione i estudie el que comporta la pèrdua d’aquest mitjà de comunicació públic per a les universitats i per al territori. 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions