Més de 120 alumnes participen en la graduació de la FCJE

07/01/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Taula Acte graduació fcje-graduacio Graduacion-4-350

    El rector va ser l'encarregat de tancar l'acte de graduació. | FOTO: ANTONIO PRADAS

  • Públic Acte graduació fcje-graduacio Graduacion-2-350

    Els alumnes van acudir a l'acte acompanyats de familiars i amics. | FOTO: ANTONIO PRADAS

El rector de l’UJI, Vicent Climent, ha presidit l’acte de graduació dels estudiants de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques, un esdeveniment en què han participat més de 120 estudiants de nou titulacions que han finalitzat els estudis durant el curs 2012/2013 i al qual han assistit més de 500 persones que han omplert el Paranimf. Juntament amb el rector, han participat en aquest acte la degana de la FCJE, Cristina Pauner, el president del Consell Social, José Luis Breva, que ha actuat com a padrí d'aquesta promoció; i el representant de l’estudiantat, Pablo Juan Viciano Ríos. En l'acte se’ls ha fet entrega d'una beca i un diploma.

L’'estudiant Pablo Juan Viciano Ríos ha sigut l’encarregat d’inaugurar el torn d’intervencions i ha destacat en les seues paraules que «concloem la nostra formació en un context difícil, en el qual el nostre país s'enfronta amb reptes molt importants, que van més enllà de la recuperació econòmica. Un context en què una part important de la societat travessa moments de profund malestar. Per a afrontar tots aquests reptes caldrà fer molts esforços des dels diferents àmbits de la societat i des de les diferents institucions, però sobretot, som les persones les que individualment haurem d'aportar esforç, honradesa, confiança, il·lusió, constància i perseverança». Viciano ha destacat la importància de la formació com a motor de canvi, d'evolució i de progrés, i ha defensat que cal fomentar més la Universitat, «perquè és la institució que més pes té com a mecanisme de transformació social i de democratització, perquè la universitat contribueix, en definitiva, a un futur millor».

José Luis Breva, padrí d'aquest acte i president del Consell Social, ha indicat que aquests titulats disposen d'una formació polivalent però hauran de completar els seus estudis amb formació específica i d'idiomes, per a assegurar-se un lloc en el mercat laboral. «L'honradesa i l'ètica en el vostre treball seran imprescindibles, fins i tot fins rendibles, perquè els corruptes més ràpid o més tard tenen el rebuig de la societat». Finalment, ha afegit que «amb esforç, el futur és vostre».

La degana Cristina Pauner ha explicat que «el pas per la Universitat ha de ser apte per a proporcionar-vos el coneixement que us habilita per a exercir professionalment una activitat, però també ha de servir per a formar-vos en l'esperit crític, en el desenvolupament de la capacitat de pensar per vosaltres mateixos, en habilitats com ara el treball en equip o en valors com la solidaritat o la implicació social». Finalment, ha oferit alguns consells als recent graduats: «Heu d'imposar-vos metes ambicioses i ser exigents amb vosaltres mateixos, perquè això és un requisit per a exigir als altres; exerciu amb integritat professional, moral i ètica, perquè la societat espera de vosaltres una conducta guiada per valors; utilitzeu bé el vostre temps i continueu aprenent perquè el coneixement és la vostra inversió permanent i serà el vostre mitjà de vida».

Per a finalitzar, el rector de l’UJI, Vicent Climent, ha explicat en la seua intervenció que aquest acte és un moment molt oportú per a mirar enrere, a fi d’avaluar i agrair, i també per a mirar endavant, a fi d’esbossar una estratègia de futur. En aquest sentit, Climent ha afirmat que «mirant cap al futur més immediat, vull advertir que molts de vosaltres us incorporareu a partir d’ara al món laboral per primera vegada, mentre que altres heu alternat ja aquest període de formació amb el l’exercici professional. Són realment temps difícils per a trobar feina i per a treballar amb unes condicions laborals dignes. Però cal afrontar el futur amb l’esperança que vinguen canvis i que vinguen de mans d’una societat més responsable, més solidària i més preparada, que posarà en bona mesura la seua confiança en la saviesa que es fonamenta en el coneixement». En darrer lloc, el rector ha desitjat als alumnes el que diu el llibre de l’Eclesiastès, «que estimeu el vostre ofici i envelliu exercint-lo, ja que no hi ha feina insignificant si es fa amb estima i dignitat».

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions