Professionals i experts aposten per educar, apropar i comunicar l'oferta com a factors clau del turisme saludable

20/12/2013 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I (Espaitec) i la Fundació Globalis han celebrat la I Jornada de Salut i Turisme: «La restauració saludable: el meu pacient és el seu client», amb l'objectiu de conscienciar socialment i empresarialment sobre la cura i l'atenció del turisme saludable. Durant l'acte de presentació, el vicerector de Planificació Estratègica, Qualitat i Comunicació de l’UJI, Miguel Ángel Moliner Tena, ha ressaltat la importància d'un sector com el turístic que, alineat amb la salut, pot oferir noves oportunitats econòmiques per a la província de Castelló, i sobretot, millorar la qualitat de vida dels ciutadans. 

La jornada s'ha dividit en tres taules redones. La primera taula, «La teua salut: el nostre pacient i el nostre client», ha donat una visió científica de la situació actual. El doctor Vicente Pallarés ha insistit en la importància de menjar bé i practicar exercici com a base de la societat del benestar, especialment considerant dades recents relacionades amb l'increment constant de malalties cardiovasculars. Per la seua banda, el doctor Vicente Pascual ha posat l'accent que cal seguir una dieta mediterrània apropiada per a millorar la qualitat de vida. Javier Martínez, professor del Departament de Tecnologia dels Aliments de la Universitat Politècnica de València, ha ressaltat que Castelló té clima, producte, paisatge i caràcter, és a dir, tots els elements necessaris per a posicionar-se com una destinació turística de qualitat basat en la salut. 

La taula ha finalitzat amb la intervenció de Laura Fidalgo i Nicolás Barrera. Fidalgo ha parlat del projecte Penyagolosa Territori Intel·ligent on s'insisteix en la importància de la cuina amb relat, aquella on els comensals experimenten la història, la cultura, la tradició i la identitat del territori que existeix darrere de cada plat. Per la seua banda, Barrera ha explicat l'estratègia desenvolupada pel restaurant Pou de Beca, basada a oferir un producte bo, net i just. És a dir, saludable, del territori i de temporada; i just amb el productor, elaborador i consumidor.

La segona taula redona, «Màrqueting saludable: nous mercats i tendències», ha comptat amb la participació de Joan Quiles i Alberto Genové, que han donat una visió sobre les accions realitzades per l'administració pública i les associacions de restauració per a fomentar l'oferta saludable. Tots dos coincideixen en la importància de fer present l'oferta saludable perquè el consumidor puga optar-hi, i a realitzar una oferta equilibrada que mitigue riscos futurs. Durant la seua intervenció, han explicat les accions desenvolupades en els últims anys per la Generalitat Valenciana, on destaquen les cartes dietètiques, els menús cardiosaludables i el club de restauració de celíacs. 

La jornada ha finalitzat amb la taula redona «Comunicació i tecnologia: la connexió entre turisme i salut». Els experts han explicat que només si s'és capaç de comunicar correctament tot el que va implícit en un producte turístic i saludable, una destinació podrà posicionar-se davant un públic cada vegada més exigent. En aquest bloc diverses empreses d’Espaitec han donat a conèixer tecnologia desenvolupada al Parc per a comunicar de forma diferent l'oferta gastronòmica i saludable existent en la província. Inhetid ha explicat la seua capacitat per a fabricar emocions i la seua experiència amb el taller gastronòmic desenvolupat per al cuiner Paco Roncero. Pinchaaquí.es ha donat a conèixer les claus de la comunicació aplicades al sector del turisme saludable i Doing 3D ha realitzat una demostració sobre la seua tecnologia 3D amb la qual les cartes dels restaurants prenen vida. La taula també ha comptat amb la intervenció de Verónica Nolte.

Aquesta primera edició de la Jornada Salut i Turisme és el punt d'eixida d'un cicle de conferències que tindran com a objectiu oferir un marc propici per a la col·laboració entre empreses de diversos sectors, fomentant la generació de noves oportunitats de negoci en matèria de salut i turisme. L'esdeveniment compta amb el finançament de la Generalitat Valenciana. 

 

Vídeos de la jornada en diferents formats

Inauguració

http://www.svideo.uji.es/peli.php?codi=1263&lg=

Taula 1

http://www.svideo.uji.es/peli.php?codi=1263&lg=

Taula 2

http://www.svideo.uji.es/peli.php?codi=1263&lg=

Taula 3

http://www.svideo.uji.es/peli.php?codi=1263&lg=

 

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions