El Consell de Direcció lamenta els incidents ocorreguts en la Setmana de Benvinguda

11/11/2013 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I va celebrar del 28 al 31 d’octubre la Setmana de Benvinguda, organitzada pel Consell de l’Estudiantat. Una setmana cultural plena d'activitats dirigides a la comunitat universitària i a tota la societat castellonenca que no va estar exempta de polèmica per la realització d’una activitat que no va ser autoritzada pel Consell de Direcció.

Es tracta de l’activitat «Música combativa: una història de repressió», en què va participar el músic Juan Ramón Rodríguez, del grup Kop, que va ser condemnat per col·laboració amb ETA,  i que havia provocat un gran nombre de queixes per part de membres de la comunitat universitària, especialment estudiants. El Consell de Direcció va aprovar totes les propostes d'activitats a excepció d'aquesta perquè no comptava amb el suport de la meitat de les associacions estudiantils, ni dels responsables dels centres ni d’una gran part de la comunitat universitària alhora que s’allunyava dels principis de convivència pacífica recollits als Estatuts de la Universitat. 

No obstant això, el Front d'Estudiants per la Universitat Pública va decidir continuar endavant amb la conferència i, després de fer un acte a favor de la llibertat d'expressió, un grup d'estudiants del Front va ocupar per la força una aula i va impedir el normal desenvolupament de l'activitat docent programada per a realitzar la xarrada de Juan Ramón Rodríguez.

Des del Rectorat s’han lamentat aquests incidents i s’ha qualificat de «molt trist» que persones que reivindiquen la llibertat d'expressió siguen les primeres a violar-la, impedint a una professora de l'UJI poder realitzar la seua classe i obligant-la a ella i al seu alumnat a desallotjar l'aula que tenien assignada.

Per tot això, el Consell de Direcció de la Universitat Jaume I, tot i expressar el seu màxim respecte a la llibertat d'expressió, ha considerat que s'han traspassat diverses línies roges en el respecte a la convivència pacífica dins del campus per part del col·lectiu estudiantil que va organitzar aquesta activitat i  ha dictaminat obrir expedient disciplinari als organitzadors de l'acte per alteracions greus de la normalitat acadèmica i de l'activitat docent. 

Aquest assumpte va ser tractat al Consell de Govern del 6 de novembre, on la gran majoria dels membres es van mostrar a favor de la instrucció de l'expedient disciplinari contra els organitzadors de la conferència no autoritzada. El Consell de Govern també va criticar les barricades a l'entrada del campus durant la vaga del 24 d'octubre, així com els altercats ocorreguts durant aquell matí. El Consell de Govern respecta el paper dels piquets informatius però considera inadmissible que es coaccione per la força davant un dret i una llibertat individual com és la de vaga. 

Aquest assumpte va ser tractat al Consell de Govern del 6 de novembre on la gran majoria dels membres es van mostrar a favor de la instrucció de l'expedient disciplinari contra els organitzadors de la conferència no autoritzada. El Consell de Govern també va criticar les barricades a l'entrada del campus durant la vaga del 24 d'octubre, així com els altercats ocorreguts durant aquell matí. El Consell de Govern respecta el paper dels piquets informatius però considera inadmissible que es coaccione per la força un dret i una llibertat individual com és el de la vaga. 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions