El curtmetratge coproduït per l’UJI «Fallas 37. El arte en guerra» d’Óscar Martín és seleccionat per als Premis Goya

11/11/2013 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Óscar Martín falles-37 oscar-martin

    Óscar Martín García treballa a la Universitat Jaume I compaginant la labor de tècnic del Laboratori de Comunicació amb la docència de cursos audiovisuals. | FOTO: VOX UJI

El documental Fallas 37. El arte en guerra  d’Óscar Martín García, tècnic del Laboratori de Comunicació de la Universitat Jaume I, ha sigut seleccionat per a participar en els 28 Premis Goya en la categoria de Millor Curtmetratge de Documental. Els professors de l’UJI Javier Marzal i Robert Arnau són productors delegats d’aquest documental que narra les especials circumstàncies que van viure les Falles durant la Guerra Civil espanyola i la postguerra. 

El curt fa un repàs pels monuments que van ser utilitzats com a mitjà de propaganda per tots dos bàndols. Artistes reconeguts com Miguel Santaeulalia i experts en la matèria com Manolo Sanchis, Gil-Manuel Hernández, Vicent Borrego, Ricard Camil o Linda Panea, presten el seu testimoni en el curtmetratge, que també compta amb la participació de Ràdio Televisió Valenciana i el suport de  l’IVAC-Generalitat Valenciana. Aquesta obra cinematogràfica està produïda per l’empresa valenciana Xerea Films i hi participa també l’actor José Sacristán, exercint de narrador. 

Óscar Martín García treballa a la Universitat Jaume I compaginant la labor tècnica amb la docència de cursos audiovisuals. Es va llicenciar en Comunicació Audiovisual i és tècnic especialista en Imatge i So. Ha exercit com a documentalista en realitzacions com Vivir de pie, las guerras de Cipriano Mera o Si me quieres escribir, per a la productora Los Sueños de la Hormiga Roja. Ha treballat en empreses d’exhibició i distribució cinematogràfica com ara Lauren Films, UGC Iberia o Sorolla Films. A més, ha produït per a Nadie es Perfecto PC films com ara el documental Ricardo Tormo, la forja de un campeón o La kedada. L’últim projecte d’Óscar Martín va ser Celuloide colectivo, un llargmetratge, també de gènere documental, subvencionat pel Ministeri de Cultura, que es va exhibir amb gran èxit en nombrosos festivals internacionals (Cinemaspain Tolouse, la Seminci de Valladolid, la Mostra de València, Lima, etcètera) i en la Filmoteca Espanyola, la Filmoteca Valenciana i la Filmoteca de Catalunya. 

Més informació en http://www.fallas37.com/

Altres notícies de la FCHS:

Raúl Pons: «S’ha de posar en valor la Panderola i dignificar el seu llegat»

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions