La pujada de taxes i la política de beques redueix un 8,69% la matrícula de primer

14/10/2013 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Matrícula matricula matricula

    L’UJI compta amb 2.758 estudiants matriculats en primer curs, el que suposa una ocupació del 89,11% de les places oferides. | FOTO: DAMIÁN LLORENS

La Universitat Jaume I ha patit un descens del 8,69% en el nombre d’estudiants matriculats en primer curs respecte al curs 2012/2013. La vicerectora d'Estudiants, Ocupació i Innovació Educativa, Pilar García Agustín, considera que «això és conseqüència, fonamentalment, de l’impacte de la pujada de taxes del 33% aplicada des del curs passat i la nova política de beques del Ministeri d’Educació on ha desaparegut el component de residència, i ha augmentat la incertesa de la quantitat a rebre, perquè hi ha una part fixa i una altra variable». Així, a data de 7 d’octubre, l’UJI compta amb 2.758 estudiants matriculats en primer curs, el que suposa una ocupació del 89,11% de les places oferides davant del 97,80% del curs passat.

En aquests moments, l’UJI ha cobert places en més de la meitat de les titulacions oferides. Per aquest motiu, des de la Universitat es continua fent crides en les titulacions en què hi ha llista d’espera per tal de cobrir les places vacants. Els graus amb més demanda i que han cobert la totalitat de les places oferides han sigut Criminologia i Seguretat; Dret, Relacions Laborals i Recursos Humans, Comunicació Audiovisual, Estudis Anglesos, Periodisme, Publicitat i Relacions Públiques,Traducció i Interpretació, Disseny i Desenvolupament de Videojocs, Enginyeria en Tecnologies Industrials, Enginyeria Informàtica, Medicina i Infermeria.

Quant a la nota de tall, la més alta ha tornat a ser, en la Facultat de Ciències de la Salut, el Grau en Medicina amb un 12,33; en la Facultat de Ciències Humanes i Socials, el Grau en Traducció i Interpretació amb un 9,87; en l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals el Grau en Enginyeria en Tecnologies Industrials amb un 9,07, i en la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques el Grau en Criminologia i Seguretat amb un 7,93.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions