El treball de Juan Andrés Bort rep el premi dels Químics Teòrics d'Expressió Llatina Descobriment de la formació de plata metàl·lica a escala nano

16/07/2013 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El treball Structural and electronic structure of luminescent BaCeHfZrO3 desenvolupat pel catedràtic de Física Química de la Universitat Jaume I Juan Andrés Bort en col·laboració amb investigadors de la Universidade Federal de São Carlos ha estat premiat en el XXXIX Congrés Internacional de Químics Teòrics d'Expressió Llatina (QUITEL-2013), celebrat aquest mes de juliol a Granada. 

El congrés va reunir a prop de 200 participants d'una trentena de països. El treball és part d'una línia de recerca en la qual també pertany el recent article titulat: “Direct in situ observation of the electron-driven synthesis of Ag filaments on α-Ag2WO4 crystals”, que va ser publicat en la prestigiosa revista Nature Scientific Reports del passat mes d'abril. Es tracta del descobriment de la formació de plata metàl·lica a escala nano, un nou material creat gràcies a la interacció dels electrons generats pels microscopis d'escombratge electrònic i alta resolució de transmissió amb mostres de cristalls de tungstato de plata. 

El nou material té propietats fotoluminiscents i fotodegradants i permetrà, entre altres coses, ser aplicat com a bactericida en materials ceràmics o com fotodegradant d'elements químics perjudicials de l'aigua.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions