L’UJI rep els 39 xiquets i xiquetes sahrauís que passaran l'estiu a la província de Castelló Els xiquets estaran amb famílies castellonenques fins a principis de setembre

01/07/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Sahrauis sahrauis sahrauis

    Aquest grup forma part dels quasi deu mil menors sahrauís que aquest estiu seran acollits per famílies en les diferents autonomies espanyoles. | FOTO: VOX UJI

La Universitat Jaume I, a través de l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat del Vicerectorat de Cooperació, Relacions Internacionals i Institucionals i Multilingüisme, ha gestionat la recepció a Castelló dels 39 xiquets i xiquetes sahrauís que seran acollits per famílies castellonenques fins a principis de setembre en el marc del programa «Vacances en pau 2013» organitzat per l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí SMARA de Castelló.

El grup de xiquets i xiquetes sahrauís va arribar el 9 de juliol al campus del Riu Sec de Castelló per a ser presentats a les seues respectives famílies d'acolliment. Aquest grup forma part dels quasi deu mil menors sahrauís que aquest estiu seran acollits per famílies en les diferents autonomies espanyoles. Els xiquets i xiquetes provenen dels camps de refugiats de Tindouf (Algèria), on 200.000 sahrauís pateixen un exili de més de 35 anys. La seua estada fora dels campaments els evitarà suportar les duríssimes condicions climatològiques de la hamada algeriana, la zona més àrida i inhòspita del desert, on en temporada estival arriben a superar-se els 50º C a l'ombra. 

A més de gaudir durant dos mesos d'una alimentació més completa i equilibrada (la seua dieta habitual en els campaments és molt deficitària en proteïnes, ja que a penes consumeixen carn ni peix), seran sotmesos a una revisió mèdica completa i coneixeran sobre el terreny qüestions que han après durant el curs escolar en els campaments tals com la mar, els arbres, els mitjans de transport, etc.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions