La Generalitat nomena José Luis Breva president del Consell Social

01/07/2013 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Rafael Benavent y José Luis Breva joseluisbreva joseluisbreva

    José Luis Breva ha sigut vicepresident del Consell Social de la Universitat Jaume I de Castelló i president de la Comissió d'Assumptes Universitaris des de l'any 2000. | FOTO: VOX UJI

El Consell de la Generalitat Valenciana ha aprovat, a través d'un decret, el nomenament de José Luis Breva Ferrer com a nou president del Consell Social de la Universitat Jaume I, en substitució de Rafael Benavent. 

José Luis Breva Ferrer (Castelló de la Plana, 1942) és llicenciat en Dret per la Universitat de València amb qualificació d'excel·lent i Graduat Social, i va complementar la seua formació amb estudis d'Economia. Es va iniciar en l'exercici de la professió fa més de 40 anys especialitzant-se en les branques de dret civil, dret mercantil i dret administratiu (fonamentalment, aigües i urbanisme).

En la vessant de dret d'aigües és des de fa 39 anys assessor jurídic de la Junta d'Aigües de la Plana, del Sindicat Central d'Aigües del Riu Millars i de diferents comunitats de regants. És també membre de l'Associació Internacional de Dret d'Aigües, de l'Associació Internacional d'Hidrogeòlegs i del Fòrum de l'Aigua. Va intervenir, a través de la Federació Nacional de Comunitats de Regants d'Espanya, de la qual és assessor, en els treballs de preparació de la legislació d'aigües, especialment en matèries relacionades amb el règim econòmic financer. Ha intervingut en múltiples congressos i té la Comanda de Número de l'Ordre del Mèrit Agrari per la seua labor en matèria de dret d'aigües. 

És secretari general de l'Associació Nacional de Fabricants de Frites, Esmalts i Colors Ceràmics (ANFFECC) des de 1977. És assessor de diferents organismes, com ara Cevisama o AICE, entre altres. També és membre de la Junta Directiva de la Confederació d'Empresaris de Castelló i vicepresident de la Cort d'Arbitratge de la Cambra de Comerç de Castelló. 

En la vessant acadèmica i universitària, ha sigut vicepresident del Consell Social de la Universitat Jaume I de Castelló i president de la Comissió d'Assumptes Universitaris des de l'any 2000. És vocal del Consell de Govern de l’UJI, del Patronat de la Fundació General de la Universitat Jaume I i de la Comissió Permanent i del Patronat de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa. L'any 2011 li va ser imposada la Medalla d'Or de la Universitat Jaume I. Finalment, és professor del Màster Universitari en Advocacia del Col·legi d'Advocats i la Universitat Jaume I de Castelló.

El rector de l’UJI, Vicent Climent, ha mostrat la seua satisfacció pel nomenament i ha felicitat José Luis Breva com a nou president del Consell Social. També ha agraït a Rafael Benavent la seua intensa dedicació i el seu treball per la universitat durant tots els anys que ha estat al front del Consell Social, un període en què s'han aconseguit fites molt importants en la consolidació de la Universitat Jaume I. 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions