Butlletí de cerca d'experts i expertes (15-06-2022)

15/06/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Cerquem personal expert i propostes per a aquests temes

 

1. EDUCACIÓ: Hem d'ajudar els xiquets a fer els deures a casa ? Quin és el límit de l'ajuda que hem d'oferir? 

Contacte: eva.catalan@theconversation.com

 

2. CULTURA: Parlem de Luis Paret, actualment objecte d'una gran exposició al museu d'El Prado. Qui era? Per què és important? El va perjudicar o va influir en la seua trajectòria compartir any de naixement amb Goya?

Contacte: claudia.lorenzo@theconversation.com

Termini: 22 de juny 2022

 

3. MEDICINA + SALUT:  Genètica/psicologia: es tractaria d'explicar fins a quin punt és heretable la personalitat entre pares i fills. Segons sembla, i malgrat el que es pensa normalment, quasi hi ha les mateixes possibilitats que tots dos se semblen de les que hi ha entre persones sense parentiu.

Contacte: pablo.colado@theconversation.com

 

4. MEDICINA + SALUT: La fauna salvatge que colonitza les nostres cases. En les llars viu una microfauna formada no sols per microbis: sense que siguem conscients d'això, també hi ha mosques, mosquits, aranyes, escarabats, àcars... Com influeixen en la salut? Hem de conservar aquest ecosistema domèstic?

Contacte: pablo.colado@theconversation.com

 

5. MEDICINA + SALUT: Ens afecta a tots la calor per igual? Hi ha persones més sensibles, el mateix que hi ha persones més caloroses, i per què?

Contacte: elena.sanz@theconversation.com

 

6. ECONOMIA: La rebaixa d'impostos en la factura elèctrica, el descompte de 20 cèntims en el preu del litre de carburant... el Govern estudia ara la possibilitat d'aplicar un abonament de transport similar a l'alemany (uns 10 euros al mes per a totes les modalitats d'abonament de transport públic, tant urbà com interurbà). Totes aquestes són ajudes generals davant la pujada de preus, que s'apliquen per igual a totes les famílies. Aquest comportament del Govern  (preus/ajudes), podria ser similar al de preus/salaris? De la mateixa mantera que s'al·ludeix a un pacte de rendes, no hauria d'haver-hi també un pacte d'ajudes? Com pot suportar l'economia nacional aquests sobregastos?

Contacte: elba.astorga@theconversation.com

 

7. ECONOMIA: Quin ha de ser el pla financer per a una família de renda mitjana i una hipoteca en períodes d'inflació?

Contacte: elba.astorga@theconversation.com

 

8. MEDI AMBIENT + ENERGIA: Extraure gas a Àfrica: una solució per al continent o per a la resta del món? Alguns líders del país apunten a l'explotació dels seus jaciments per a millorar l'accés a l'energia i evitar l'ús d'altres fonts encara més contaminants.

Contacte: lucia.caballero@theconversation.com

 

9. CIÈNCIA + TECNOLOGIA: La supremacia quàntica donarà més poder del que podem imaginar. El primer grup d'investigació que va anunciar haver aconseguit la supremacia quàntica va ser l'equip de Google liderat per John Martinis. L'article científic en el qual va explicar amb detall com havia aconseguit aquesta fita va ser publicada en Nature el 23 d'octubre de 2019, i la seua conclusió va ser impactant: el seu processador quàntic Sycamore de 54 cúbits havia resolt en 200 segons un problema que a un supercomputador clàssic li hauria costat 10.000 anys.

Contacte: lorena.sanchez@theconversation.com

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions