L'empresa d'Espaitec NOB166 obri seu al Parc Científic Tecnològic de Las Palmas de Gran Canaria La firma ha patentat un antimicrobià intel•ligent, innovador i pioner en la durabilitat de la protecció post lavatge durant 7 dies

14/04/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'empresa castellonenca NOB166 amb seu principal al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I (Espaitec) està especialitzada en la investigació, desenvolupament i comercialització de projectes de base nanotecnològica de protecció antimicrobiana tèxtil. 

L'obertura d'una nova seu al Parc Científic Tecnològic de Las Palmas de Gran Canaria (ULPGC) respon a la seua ubicació estratègica per a expandir la seua patent mundial de protecció antimicrobiana a Àfrica, Llatinoamèrica i els Estats Units. «Des de les instal·lacions insulars continuarem desenvolupant nous projectes de base nanotecnològica de protecció antimicrobiana tèxtil, afermant la nostra aposta per la investigació en biocides amb nanotecnologia aplicada», afirma Noelia Beltrán, directora general de l'empresa.

Entre les seues principals innovacions es troba un protector antimicrobià dissenyat per a protegir i mantindre el tèxtil lliure de microorganismes, bacteris, fongs i virus. La innovació compta amb una patent que verifica la seua capacitat per a generar una armadura de protecció a la roba enfront de tota mena de bacteris i virus durant un mínim de 7 dies, inclòs el coronavirus. La seua eficàcia ha sigut testada tant en processos de rentada en fred, aplicant-lo directament sobre els teixits en l'última esbandida, com en calent, sense necessitat de rentades a altes temperatures per a esterilitzar el teixit.

Assaig amb coronavirus

Els resultats de l'assaig de NOB166®, realitzat per un laboratori independent, per a l'avaluació de l'activitat viricida segons norma EN 14476 enfront del coronavirus, han sigut concloents. L'informe, segellat el 4 de març de 2020, diu: «El producte 'NOB166® PRO' ha mostrat una reducció logarítmica de 5,13 quan s'ha provat en les condicions especificades en aquest informe contra el coronavirus (CoVF)».

Segons explica Noelia Beltrán, directora general, «l'assaig evidencia que NOB166® supera amb escreix les exigències de la norma EN14476, per a assajos de productes biocides sanitaris, que situa el límit en una reducció logarítmica de 4. Podem assegurar que el nostre producte inhibeix la replicació del virus i forma a més una capa protectora eficaç durant un mínim de 7 dies».

A més del seu ús en sectors hospitalaris susceptibles de contaminació, NOB166® es comercialitza en format no professional per al seu ús domèstic a través de Neonob, una gamma per a la rentada de la roba i esprais d'aplicació directa.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions