L'UJI es converteix en l'epicentre de l'agricultura sostenible durant el Simposi Plant BioProTech & IOBC-IR

19/06/2024 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I de Castelló acull durant tres dies la quarta edició del Simposi Plant Bioprotech & & IOBC-IR que reuneix més de tres-cents investigadors i investigadores en agricultura sostenible i en el qual es debat sobre les tecnologies més innovadores en l'àmbit del biocontrol que es desenvolupen en els laboratoris per a arribar fins al camp.

La primera jornada de treball s'ha iniciat amb unes breus intervencions en un acte d'inauguració. En la primera, el vicepresident delegat davant l'Aliança Europea INVEST, Essaid Ait Barka, de la Université de Reims Champagne-Ardenne, ha assegurat que «un element clau del Pacte Verd és la transició a una agricultura més sostenible que reduïsca l'impacte ambiental i que mantinga pràctiques eficients, productives, respectuoses amb l'entorn i rendibles».

A continuació, el rector de la Université de Reims Champagne-Ardenne, Christophe Clément, qui ha intervingut a través d'un vídeo, ha recordat que l'objectiu del simposi és «crear una sinergia de col·laboració entre el món científic, empresarial i institucional que treballa en temes de biocontrol», així com oferir a l'estudiantat de doctorat i postdoctorat l'oportunitat de presentar els resultats de les seues investigacions.

Per part seua, el vicerector d'Investigació de la universitat pública de Castelló, Jesús Lancis, ha indicat que «la sanitat vegetal és vital no sols per al benestar dels nostres ecosistemes, sinó també per a la seguretat alimentària i l'economia» i ha agraït als assistents «el seu compromís amb la protecció dels recursos naturals i el suport a l'agricultura sostenible».

El catedràtic de l'UJI Víctor Flors i representant de la IOBC (Organització Internacional de Lluita Biològica), promotora del congrés juntament amb la Plant BioProTech, ha explicat que IOBC-WPRS és una organització que promou la investigació, el desenvolupament i implementació del control biològic i el maneig integrat de plagues en cultius agrícoles i forestals.

En l'última intervenció, Johan de Coninck de Bioeconomia per al Canvi (B4C), clúster dedicat a la valorització de la biomassa, ha destacat la importància de la investigació i del treball que es realitza en aquest àmbit perquè «el biocontrol i altres tecnologies són les “biosolucions” per a produir més, millor i amb menys».

El simposi que s'estén fins al dijous 20 de juny inclou quatre sessions principals sobre immunitat de les plantes, bioestimulants, microbioma del sòl i normativa del canvi climàtic, més de dotze destacats ponents i una dotzena de sessions paral·leles en les quals es presentaren més de 150 comunicacions.  

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions