L'UJI avança en la reforma del sistema d'avaluació de l'activitat científica en el marc de CoARA

13/05/2024 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

És una de les primeres institucions de l'estat espanyol a aprovar i publicar el pla que inclou la consulta a la comunitat investigadora.

La Universitat Jaume I de Castelló ha publicat en el repositori ZENODO el seu pla d'acció per a la reforma del sistema propi d'avaluació de l'activitat científica. L'estratègia contempla el procés d'implementació per als pròxims quatre anys que inclou diferents fases de treball com el diagnòstic, el desenvolupament de les proves pilot o l'avaluació dels primers resultats fins a arribar a la posada en marxa.

En un esforç per millorar la qualitat, l'impacte de la investigació i la integritat científica, l'UJI s'havia adherit a la Coalició per a l'Avanç en l'Avaluació de l'Activitat Investigadora (CoARA). Aquesta decisió, presa el gener de 2023, reflecteix el compromís de la universitat pública de Castelló amb la reforma progressiva dels sistemes d'avaluació interns en els quals es fomenta un model equilibrat entre mètodes qualitatius i quantitatius.

El Vicerectorat d'Investigació, responsable del procés, ha creat una pàgina web que arreplega els principals passos per a la implantació del nou sistema d'avaluació, així com informació clau del procediment que es realitzarà en els pròxims anys, en el qual s'inclou la consulta a la comunitat investigadora castellonenca. L'UJI es troba entre les primeres institucions espanyoles a aprovar i publicar aquest pla.

Aquest pla s'emmarca en una estratègia coordinada del consorci europeu EDUC i cerca sinergies amb iniciatives finançades per la Comissió Europea com CATALISI, un projecte del programa Horizon Europe finançat per la UE que té com a principal objectiu la transformació de les institucions d'educació superior per mitjà de l'adopció de serveis d'acceleració en els àmbits de la investigació i la innovació que permetrà reforçar la col·laboració i les aliances entre els centres europeus.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions