40 equips participen en la World Robot Olympiad celebrada a l’UJI

31/05/2023 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha acollit dissabte 27 de maig de 2023, per tercera vegada, la World Robot Olympiad (WRO), competició robòtica educativa d'àmbit internacional en la qual han participat 40 equips de la Comunitat Valenciana. Els xiquets, xiquetes i joves d’entre 6 i 19 anys han demostrat les seues habilitats en la programació de robots superant les proves plantejades per l'organització a escala mundial en un total de 80 països.

Les proves de la World Robot Olympiad consisteixen en el disseny i programació d'un robot per a resoldre un repte. D'aquesta manera, l’estudiantat, amb l'orientació d'un entrenador, han de construir un robot innovador que el supere. Així, aprenen i demostren la seua capacitat de resolució de problemes, al mateix temps que desenvolupen competències personals. Els primers classificats participaran en la final nacional que donarà el pas a la mundial.

Aquesta fase regional de la World Robot Olympiad (WRO) que s’ha celebrat al pavelló poliesportiu de la universitat pública de Castellón ha sigut organitzada per la Universitat Jaume I, i l'Associació Maker’s Club. L’edició de 2022 va comptar amb la participació de més de 180 xiquets, xiquetes i joves de diferents municipis de la Comunitat Valenciana.

Els membres de l’UJI que han participat en l’organització i com a jurat de la competició són: Maribel Castillo, vicedirectora de Gestió, Infraestructures i Títols i professora del Grau en Enginyeria Informàtica; Vicente R. Tomás, director del Departament d'Enginyeria i Ciències de la Computació i professor del Grau en Enginyeria Informàtica; Merche Marqués, professora del Grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs; Antonio Morales, vicedirector del Grau en Intel·ligència Robòtica; Sandra Catalán, personal investigador postdoctoral del Programa Ramón y Cajal; Iker Martín, personal investigador del Departament d’Enginyeria i Ciències de la Computació; Lorena Mayo, graduada en Psicologia i monitora de temps lliure, i els estudiants Pablo Mayo d’Enginyeria Industrial, Ivan Monzó i Ana Sancho d’Enginyeria Informàtica; Pau Montagut d’Intel·ligència Robòtica i Jaume Lloret i Álvaro Rodríguez de Disseny i Desenvolupament de Videojocs.

Prova Posició Equip Organització origen Població
  Bai HU Diverbot Denia
Robobasic Robotin Diverbot Denia
  ROBOFENIX Diverbot Denia
         
  Panamabots Diverbot Denia
Start Los Reyes Aula Maker  Castellon
  Tesla teams Col·legi Ángel Esteban Benicarló
         
  Los informaticos Aula Maker  Castellon
Elementary Alt+F4 Aula Maker  Castellon
  Save the ocean Aula Maker  Castellon
         
Rooki Tynkywynky  Colegio de Fomento Miralvent.  Villareal
  los roboticos Santa Maria  Villareal
         
Junior aquaboit    
  Nuclear ducks Aula Maker  Castellon
         
Senior Insanos Diverbot  Denia
  piratas team Aula Maker  Castellon
  contrapiratas Aula Maker  Castellon
Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions