La Reial Acadèmica d’Enginyeria atorga una medalla a l’investigador Adrián Mota de l’UJI

23/11/2023 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L’investigador posdoctoral Juan de la Cierva en l’àrea de Màquines i Motors Tèrmics de la Universitat Jaume I de Castelló, Adrián Mota Babiloni, ha sigut guardonat per la Reial Acadèmia d’Enginyeria amb una de les seues medalles a personal investigador jove en la seua edició de 2023. El professor castellonenc ha recollit el guardó en una cerimònia celebrada dimarts 21 de novembre a la seu de l’acadèmia a Madrid.

La Reial Acadèmica d’Enginyeria convoca anualment els premis «Agustín de Betancourt y Molina» i «Juan López de Peñalver», per guardonar contribucions originals i rellevants en qualsevol dels àmbits de l’enginyeria, que propicien la innovació i especialment relacionades amb la transferència de tecnologia del personal investigador i professional menor de 40 anys, i atorga també medalles a les candidatures que mereixen un especial reconeixement per les seues contribucions a l’enginyeria.

Adrián Mota Babiloni és membre del grup d’investigació «Enginyeria de Sistemes Tèrmics i Energètics (ISTENER) i docent en el Grau d’Enginyeria Mecànica i el Màster Universitari en Eficiència Energètica i Sostenibilitat. Les seues línies d’investigació es centren en els fluids de baix potencial de calfament atmosfèric (PCA) per refrigeració i aire condicionat; la refrigeració a temperatura ultra baixa, els cicles orgànics de Rankine i les bombes de calor d’alta temperatura per la revalorització del calor industrial. Recentment ha aconseguit una de les beques Leonardo per a Investigadors i Creadors Culturals de la Fundació BBVA en la categoria d’Enginyeria dotada amb 40.000 euros per la realització del projecte «Disseny i desenvolupament d’una bomba de calor d’alta temperatura per a substitució de calderes i producció de calor a 160°C».

Imatges: Reial Acadèmica d'Enginyeria

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions