La doctora en Psicologia per l’UJI Lidón Marín Marín guanya la primera edició del Concurs #TesisCiènciaUJI amb un fil sobre bilingüisme i capacitat cognitiva També han sigut guardonats els fils de M. Francisca Torrejón Marín i Juan Enrique Nebot García

12/07/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La doctora Lidón Marín Marín del Programa de Doctorat en Psicologia ha sigut la guanyadora de la primera edició del Concurs #TesisCiènciaUJI, convocat pel Vicerectorat d’Investigació de la Universitat Jaume I amb la finalitat de promoure l’activitat divulgadora entre l’alumnat de doctorat a través dels nous canals de difusió en xarxes socials. El jurat també ha concedit dos guardons a M. Francisca Torrejón Marín i Juan Enrique Nebot García dels programes de doctorat en Educació i Psicologia, respectivament.

La tesi de Lidón Marín «Bilingualism and dementia: neural mechanisms and implications for cognitive reserve», dirigida pel César Carlos Ávila Rivera i Víctor Costumero Ramos, ha estudiat si el bilingüisme influeix favorablement en les reserves cognitives del cervell i si retarda l’aparició de malalties com l’Alzheimer. La doctora ha desenvolupat la seua investigació en el Grup de Neuropsicologia i Neuroimatge Funcional de l’UJI.

La investigació de M. Francisca Torrejón, dirigida per la professora Noelia Ventura Campos, aborda l’estudi de l’ensenyament i l’aprenentatge matematicomusical utilitzant la robòtica educativa en edats primerenques, i la de Juan Enrique Nebot, dirigida per Estefanía Ruiz Palomino i Rafael Ballester Arnal, analitza l’estrés de les minories sexuals i el seu impacte en la salut mental de les persones LGTBI+.

El concurs, promogut per l’Escola de Doctorat, la Unitat de Divulgació Científica i Ciència Ciutadana del Vicerectorat d’Innovació, Transferència i Divulgació Científica, la Unitat de Xarxes Socials i la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació del Servei de Comunicació i Publicacions, ha coincidit amb la commemoració del dia internacional d’aquestes xarxes que se celebra cada 30 de juny i proposava l’elaboració d’un fil en Twitter per a aprofitar aquesta xarxa social i les seues possibilitats com a canal de divulgació amb l’adaptació del contingut de la tesi a un llenguatge senzill, accessible i atractiu.

El jurat, integrat per la secretaria acadèmica de l’Escola de Doctorat, Ainhoa Jaramillo Gutiérrez; el responsable de la Unitat de Divulgació Científica i Ciència Ciutadana, Lluís Martínez León, i la responsable de la Unitat de Xarxes Socials del Servei de Comunicació i Publicacions, Amparo Soriano Ibáñez, ha destacat la capacitat comunicativa demostrada pels 14 participants en el concurs i la seua implicació en la divulgació del seu treball d’investigació.

El fil de Lidón Marín Marín ha obtingut el primer premi de 250 €.

Els fils de M. Francisca Torrejón Marín i Juan Enrique Nebot García han obtingut dos premis de 125 € cadascun.

Pàgina web del concurs

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions