Investigadors de l'UJI realitzen dos experiments amb robots socials en hotels per a analitzar el valor que aporten al sector del turisme

17/05/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Investigadors del grup IMK-Innovació en Màrqueting de la Universitat Jaume I han iniciat una sèrie d'experiments amb robots socials que tenen com a objectiu analitzar la percepció que tenen els clients d’Hospitality (hotels) sobre aquest servei, per a així conèixer el valor afegit que poden aportar aquests robots al sector del turisme i quin tipus de característiques han de tenir per a satisfer el client.

Concretament, la iniciativa, dirigida pel catedràtic Miguel Ángel Moliner i el professor Luis Callarisa, tots dos de l'àmbit de comercialització i recerca de mercats, estudiarà l'impacte de la funcionalitat i la calidesa en la qualitat del servei, el valor percebut i la satisfacció.

Les proves pilot del projecte, que compta amb 53.555 euros de finançament del Pla Estatal de Recerca Científica i Tècnica i d'Innovació 2017-2020, es realitzaran en establiments d'Hoteles Intur, cadena hotelera col·laboradora de la iniciativa. Específicament, està previst que els experiments, que han començat el 17 de maig a l'Hotel Intur Palacio San Martí de Madrid, tinguen una durada de tres setmanes.

Durant la primera setmana, un robot d'aparença humana (Nairobi) interactuarà a l'entrada de l'hotel amb els clients i, en finalitzar la interacció, es realitzarà una enquesta per a conèixer la seua percepció sobre el servei. A més, també es faran entrevistes qualitatives amb el personal de l'hotel amb la mateixa finalitat. La segona setmana es repetirà l'experiència amb un robot amb aparença robòtica (Tòquio), mentre que en la tercera no hi haurà robots per a tenir una mostra de control.

Està previst dur a terme un segon experiment del 4 al 17 de juliol a l'Hotel Intur Orange de Benicàssim, en el qual es repetirà el mateix procediment amb els dos tipus de robots.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions