L’UJI i el Centre d’Investigació Príncep Felip creen una unitat mixta d’investigació en teràpies avançades en oncologia La rectora Eva Alcón destaca la importància de potenciar la col·laboració científica i institucional en un àmbit estratègic com és la biomedicina i la salut

26/01/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I i la Fundació Centre d’Investigació Príncep Felip (FCIPF) han signat un conveni per a la creació d’una unitat mixta d’investigació en teràpies avançades en oncologia, que comptarà com a investigadors principals amb José Antonio Llueca (UJI) i Maria Jesús Vicent (FCIPF) i a la qual es vincularan el Laboratori de Cirurgia Oncològica de l’UJI i el Laboratori de Polímers Terapèutics de la FCIPF.

La rectora de l’UJI, Eva Alcón, i la directora de la Fundació, Deborah Burks, han signat el conveni de col·laboració en un acte al qual també han assistit el vicerector d’Investigació i Transferència, Jesús Lancis, i l’investigador i professor vinculat de l’UJI Antonio Llueca.

Segons ha explicat la rectora, «amb aquest acord es potencia la col·laboració científica entre les dues institucions en el camp de la biomedicina i les ciències de la salut i s’afavoreix la investigació d’excel·lència per a abordar una malaltia com el càncer». A més, Alcón ha destacat que la posada en marxa d’aquesta unitat mixta d’investigació en teràpies oncològiques «obri una via de col·laboració estable entre l’UJI i una institució d’investigació biomèdica de reconegut prestigi com és la Fundació Centre d’Investigació Príncep Felip».

La unitat mixta d’investigació UJI-FCIPF centrarà la seua activitat d’investigació en el desenvolupament de teràpies anticancerígenes avançades i la identificació de biomarcadors oncològics per a la prevenció, tractament i monitorització de tumors avançats. Així, entre els objectius establerts està el desenvolupament de models 3D derivats de pacients i identificació de biomarcadors en biòpsia líquida i en teixit; la utilització d’exosomes com a ferramentes de monitorització de progressió tumoral i el desenvolupament de sondes d’imatges per a cirurgia guiada.

L’acord entre l’UJI i la Fundació Centre d’Investigació Príncep Felip consolidarà un marc de col·laboració estable entre grups d’investigació que sumarà la investigació bàsica i la vessant clínica en l’estudi de tumors avançats amb la finalitat de desenvolupar tractaments més efectius. Aquesta nova unitat mixta d’investigació en teràpies avançades en oncologia s’alinea amb iniciatives impulsades amb altres institucions públiques per a enfortir la formació, investigació i transferència del coneixement en un àmbit estratègic i d’impacte social com és la biomedicina i la salut.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions