L'UJI se situa entre les millors universitats joves espanyoles segons el THE «Young University Ranking 2021» La Universitat Jaume I es posiciona en onzè lloc de les universitats joves espanyoles, cinquena pels seus resultats d'investigació, vuitena en l’apartat d’ingressos de la indústria i desena en citacions

30/06/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I (UJI) ha entrat per tercera vegada en el selectiu rànquing de Times Higher Education (THE) «Young University Ranking 2021», que recull les 475 primeres institucions de tot el món de menys de cinquanta anys d'antiguitat.

Aquesta publicació, amb seu a Londres, és considerada una autoritat mundial en educació superior i ha seleccionat en aquesta edició 33 universitats espanyoles com les més excel·lents del món amb menys de cinquanta anys d'existència. Entre aquestes, es troba la Universitat Pompeu Fabra, que està entre les 15 primeres.

A més, les universitats CEU, Rovira i Virgili i Oberta de Catalunya apareixen en el rang entre la 101 i la 150. A continuació, apareixen sis universitats espanyoles més, en el rang 151-200, entre les quals es troba l'UJI. Així, la Universitat Jaume I es posiciona en onzè lloc de les universitats joves espanyoles, cinquena pels seus resultats d'investigació, vuitena en l’apartat d’ingressos de la indústria i desena en citacions.

En el cas de la Comunitat Valenciana, el rànquing recull tres universitats públiques, a excepció de la Universitat de València i la Politècnica, que han superat ja els 50 anys d'antiguitat, i l'UJI se situa amb la Universitat Miguel Hernández d'Elx, per davant de la Universitat d'Alacant.

En l'elaboració del rànquing de les millors universitats joves, Times Higher Education ha utilitzat els mateixos indicadors que empra per a elaborar el rànquing global, però atorga menys pes als indicadors vinculats a la reputació i major en factors com la productivitat, la ràtio estudiantat-professorat, ingressos institucionals i formació en doctorat, a fi de reflectir de la manera més fidedigna possible les característiques de les institucions més joves.

Times Higher Education (THE) és un rànquing que elabora la revista establerta a Londres del mateix nom, especialitzada en notícies i informacions de l'educació superior, els resultats de la qual es poden consultar en obert en la seua pàgina web.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions