UJI
  • UJI
  • Notícies
  • Un total de 23 investigadors de l'UJI se situen entre els més destacats del món en la seua disciplina segons la Universitat de Stanford

Un total de 23 investigadors de l'UJI se situen entre els més destacats del món en la seua disciplina segons la Universitat de Stanford

09/11/2021 | SCP

La Universitat de Stanford (EUA) ha publicat l’actualització corresponent a l’any 2020 de l’estudi publicat en la revista Plos Biology que situa un total de 23 investigadors i investigadores de la Universitat Jaume I de Castelló entre el 2% dels científics més destacats del món en la seua disciplina.

Amb el títol «Updated science-wide author databases of standardized citation indicators», els autors classifiquen la trajectòria de més de cent mil investigadors i investigadores sobre la base d'indicadors de productivitat científica. El personal que almenys haja publicat cinc articles es classifica en 22 camps científics i 176 subcamps.

Com a referència, es pren la base de dades Scopus, enguany del mes d’agost, i es combinen diverses mètriques relacionades amb la productivitat científica (cites, índex h o cites d’articles en diferents posicions d’autoria) per a classificar per àrea d'investigació els científics i científiques més influents.

Aquest resultat posa de manifest el bon posicionament internacional de la Universitat Jaume I en qualitat i lideratge en investigació i ratifica els resultats obtinguts en diferents rànquings internacionals i nacionals.

Els investigadors i investigadores de l'UJI que apareixen en la classificació són els següents:

- Juan Andrés Bort, Félix Hernández i María Ibáñez, del Departament de Química Física i Analítica.

- Vicent Arbona, Víctor Flors i Aurelio Gómez Cadenas, del Departament de Ciències Agràries i del Medi Natural.

- Lubertus Bijlsma, de l'Institut Universitari de Plaguicides i Aigües, del qual també forma part Félix Hernández.

- Juan Bisquert, Francisco Fabregat Santiago, Germà Garcia Belmonte, Sixto Giménez, Iván Mora-Seró, Enrique Tajahuerce i Daniel Torrent, del Departament de Física. Els cinc primers pertanyen a més a l'Institut de Materials Avançats (INAM).

- Cristina Botella, del Departament de Psicologia Bàsica, Clínica i Psicobiologia.

- Joaquín Navarro Esbrí i Adrián Mota Babiloni, del Departament d'Enginyeria Mecànica i Construcció.

- Miguel Ángel Moliner Tena i Ricardo Chiva, del Departament d'Administració d'Empreses i Màrqueting.

- Eduardo Peris, del Departament de Química Inorgànica i Orgànica i membre de l’INAM.

- Marisa Salanova, del Departament de Psicologia Evolutiva, Educativa, Social i Metodologia.

- José Salvador Sánchez, del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics.

- Andreu Casero Ripollés, del Departament de Ciències de la Comunicació.

Pàgina web:  https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/3

Referència: Ioannidis JPA, Boyack KW, Baas J (2020) Updated science-wide author databases of standardized citation indicators. Plos Biology 18(10): e3000918, https://doi.org/10.1371/journal.pbio.3000918

Recurs d'imatge Highly-Cited-Researchers-2021 index

Iván Mora-Seró, Juan Bisquert i Víctor Flors apareixen en l'última edició del rànquing Highly Cited Researchers, elaborat anualment per la companyia nord-americana Clarivate Analytics.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions