L’UJI posiciona tres investigadors entre els més citats del món

17/11/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I de Castelló s'ha posicionat en el llistat d'investigadors altament citats mundialment amb tres destacats professors: Iván Mora-Seró, Juan Bisquert i Víctor Flors, segons l'última edició del rànquing Highly Cited Researchers, elaborat anualment per la companyia nord-americana Clarivate Analytics. Dels 108 investigadors i investigadores espanyols inclosos en la llista, 15 estan en les universitats públiques valencianes: tres en la Jaume I, cinc en la Universitat de València, cinc en la Universitat Politècnica de València, un en la Universitat Miguel Hernández d'Elx i un en la Universitat d'Alacant.

Els professors Juan Bisquert i Iván Mora-Seró, del camp de la química, pertanyen a l'Institut de Materials Avançats (INAM), el que situa aquesta estructura investigadora en un alt nivell de reconeixement internacional, mentre que Víctor Flors, vinculat a la ciència de plantes i animals, és personal docent i investigador del Departament de Ciències Agràries i del Medi Natural. Els tres se situen entre els científics més destacats en l'edició de 2021 després d'haver publicat els articles més citats en els últims deu anys.

El professor Juan Bisquert és catedràtic de Física Aplicada i director de l'Institut de Materials Avançats. Compta amb més de quatre-centes publicacions en revistes d'investigació i una sèrie de llibres de referència, Physics of Solar Cells i Nanostructured Energy Devices. És editor sènior de la revista Journal of Physical Chemistry Letters i membre de la junta assessora d'Energy & Environmental Science. Compta amb 39.000 citacions i un índex h de 100. Realitza investigació experimental i teòrica sobre els materials i dispositius per a la producció i l'emmagatzematge de les energies netes. Els seus principals temes d'interès són els materials i processos en les cèl·lules solars de perovskita i la producció de combustible solar.

Per la seua part, Iván Mora-Seró és investigador del Departament de Física i director del Grup de Semiconductors Avançats en l'Institut de Materials Avançats. Va obtenir el premi Idea en l'edició de 2011 en la categoria de ciències fisicoquímiques, ha publicat més de 230 articles que han rebut més de 22.000 cites i el seu índex h és de 67. L'any 2016 va ser becat per l'Institut Weizmann de Ciències d'Israel. Les seues investigacions se centren en els nous conceptes per a la conversió fotovoltaica i l'emissió de llum (LED i amplificadors de llum) sobre la base dels dispositius de nanoescala i materials semiconductors (punts quàntics i perovskites d'halur). En la convocatòria de 2016, va aconseguir una Consolidator Grant del Consell Europeu d'Investigació (ERC) de dos milions d'euros per a desenvolupar el projecte No Limit durant cinc anys.

Víctor Flors pertany al grup d'investigació Metabolic Integration and Cell Signaling. Compta amb més de 10.000 citacions, més de cent publicacions i un índex h de 46. És revisor de publicacions científiques com Nature Chemical Biology, Plant Physiology o New Phytologist, entre altres, i coordinador del Grup de Resistència Induïda de la International Organisation for Biological and Integrated Control (IOBC). Les seues principals línies d'investigació se centren en el sistema immune de plantes i interacció amb l'entorn i en els mecanismes de condicionament del sistema immune vegetal coneguts com «defense priming». Compta amb nombrosos projectes públics i de col·laboració amb el sector privat amb una notable implicació en la transferència al sector productiu , així com en la recerca fonamental.

Highly Cited Researchers identifica el personal científic influent que ha obtingut reconeixement constant mitjançant un alt nombre de cites. En aquesta edición han seleccionat més de 6.600 investigadors en 21 camps de les ciències i de les ciències socials en funció del nombre d’articles altamente citats que han publicat des de gener de 2010 fins a desembre de 2020. La metodologia es basa en dades i anàlisis realitzades per experts bibliomètrics en l'Institute for Scientific Information at Clarivate. Utilitza InCites Benchmarking & Analytics, Essential Science Indicators i una compilació única de mètriques de rendiment científic i dades de tendències basades en recomptes de publicacions acadèmiques i dades de cites de Web of Science, on només té en compte els highly cited papers, aquells articles d’impacte excepcional que es classifiquen en el top 1% de les cites per camp científic i any. Dels 6.600 investigadors i investigadores, 3.774 són reconeguts pel seu acompliment en camps específics i uns 2.828 pel seu acompliment en diversos camps. 

La llista completa d'investigadors i investigadores altament citats (Highly Cited Researchers) de 2021 i el resum executiu es poden trobar ací.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions