UJI
  • UJI
  • El professor Antonio Gallardo participa en el programa «La aventura del saber»

El professor Antonio Gallardo participa en el programa «La aventura del saber»

Última modificació: 14/09/2020 | Font: SCP

Antonio Gallardo, investigador del grup INGRES-Enginyeria de Residus de l’UJI, ha participat en el programa La aventura del saber (La 2, RTVE) dins de l’espai «La universidad responde», on ha contestat la pregunta: «¿Se suelen reciclar el cien por cien de los residus sólidos urbanos?».

L’investigador ha explicat que els residus no s’han de considerar com un problema, sinó com una font més de matèries primeres i energia. Gallardo ha indicat que el 50% dels residus estan formats per material biodegradable, que és fàcilment compostable; un altre 36% són envasos i embalatges, que també són reciclables i reutilitzables, així com el 5% integrat per mobiliari i electrodomèstics i, finalment, existeix un percentatge d’un 9% que, tot i que no és reciclable, sí que es pot valoritzar energèticament.

Aquestes càpsules informatives de dos minuts de durada responen de forma senzilla qüestions més complexes. «La universidad responde» trasllada l’esforç que realitza el personal investigador del col·lectiu científic universitari per a fer una recerca connectada amb les necessitats de la societat en les diferents àrees de coneixement. El projecte ha sigut coordinat per la Conferència de Rectors i Rectores de les Universitats Espanyoles.

La universitat pública de Castelló ha participat en el projecte amb deu càpsules informatives que tracten temes relacionats amb l’energia, els residus, la traducció, els videojocs o la mediació policial, entre altres.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions