Espaitec impulsa models d’innovació de transferència en salut i TIC La Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i) desenvolupa la iniciativa amb el suport de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

30/07/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Espaitec, el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I (UJI), impulsa el disseny de models d’innovació de transferència de coneixement en dues àrees: la salut i la sostenibilitat juntament amb les TIC i l’àmbit digital. Aquest projecte està promogut per la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i) del Servei de Comunicació i Publicacions i disposa del finançament de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de Generalitat Valenciana, mitjançant la seua línia de dinamització dels parcs científics del Programa per a la promoció de la investigació científica, el desenvolupament tecnològic i la innovació a la Comunitat Valenciana.

La iniciativa elaborada amb el suport del Vicerectorat d’Investigació i Transferència de l’UJI té l’objectiu de desenvolupar models innovadors de transferència de coneixement des dels parcs científics als agents del Sistema Valencià de la Innovació tenint en compte les eines i oportunitats del paradigma digital amb la implicació de les empreses. La proposta planteja la implementació de les noves metodologies, narratives i recursos per a optimitzar la dinamització dels resultats de les activitats d'investigació científica, desenvolupament tecnològic i innovació dels parcs científics valencians, tot afavorint transversalment la perspectiva de gènere.

Aquest projecte, amb un pressupost global de 20.000 euros, se centra en la innovació dels processos de comunicació com un dels àmbits estratègics fonamentals per a impulsar la transferència al teixit empresarial a fi d’incrementar la competitivitat de l'economia valenciana i, alhora, potenciar la cultura científica de la ciutadania. L’elaboració dels models de transferència innovadora se sustenta en dos pilars prioritaris: la comunicació estratègica i la investigació i innovació responsables (RRI, per les seues sigles en anglès).

L’àmbit digital, les TIC, la sostenibilitat i la salut constitueixen àmbits prioritaris tant per a la Universitat Jaume I com per a l’Estratègia d’Especialització Intel·ligent en Investigació i Innovació de la Generalitat Valenciana, coneguda com RIS3. A més, constitueixen reptes a escala global i de la Unió Europea, atesos els acords internacionals per fer front al canvi climàtic o l’Agenda 2030 de les Nacions Unides per a la promoció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions