L'ITC ha participat en l'hackató paneuropeu virtual per a aportar idees enfront del repte de la COVID-19

10/05/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Un equip d'investigació de l'Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) ha participat virtualment en l'hackató paneuropeu virtual #EUvsVirus l'objectiu del qual era reunir propostes i desenvolupaments que ajuden a aportar solucions enfront de l'amenaça de la COVID-19. Concretament, l'ITC s'ha sumat a un grup de treball alemany per a crear una xarxa en la qual posar en contacte metges amb dissenyadors i, al seu torn, amb persones o entitats amb capacitat d'imprimir material en 3D. Tot això, amb l'objectiu d'aportar idees de funcionament per a una possible xarxa, com gestionar-la i com posar en contacte persones de diferents països.

Així, 20.900 participants de 141 països s'han unit a finals del mes d'abril a l'hackathó #EUvsVirus, liderat pel Consell Europeu d'Innovació (EIC), en una iniciativa estructurada entorn de diverses categories de problemes que necessiten solucions a curt termini vinculades amb la salut, la continuïtat de les empreses, el treball i l'educació a distància, la cohesió social i política, les finances digitals i altres desafiaments.

Fonts de l'equip participant per part de l'ITC expliquen que «hem pres part en diversos seminaris organitzats sobre aspectes financers i d'explotació de resultats de projectes amb la finalitat de muntar empreses emergents, i també vam estar en contacte amb un grup alemany amb l'objectiu de crear una xarxa d'impressores 3D per a connectar la branca sanitària amb els centres que poden dur a terme iniciatives 3D. Ha sigut molt interessant veure altres propostes i poder aportar comentaris».

En l'acció han participat els 27 estats membres de la Unió Europea, i altres països no pertanyents a la UE. Segons el comunicat emès per la CE sobre aquest tema, es convidarà les solucions guanyadores a unir-se a la Plataforma COVID del Consell Europeu d'Innovació, organitzador d'aquesta iniciativa, a fi de facilitar les connexions amb els usuaris finals, per exemple, hospitals, a més de donar accés a inversors, fundacions i altres oportunitats de finançament en tota la UE.

El lloc web d'EUvsVirus Hackathon va habilitar un canal a Facebook per a transmetre en viu aquesta activitat, a més d'explicar que està comprometent centenars de milions d'euros en accions d'investigació i innovació per a desenvolupar vacunes, nous tractaments, proves de diagnòstic i sistemes mèdics per a prevenir la propagació del coronavirus.

Segons l'equip de l'ITC «en l'apartat de protecció personal, que era el que està més relacionat amb el que hem dut a terme quant a pantalles de protecció, el projecte que va guanyar va ser un d'origen alemany, i consisteix en una visera protectora que és fàcilment troquelable, econòmica i que ocupa un baix volum d'emmagatzematge».

El llistat complet de les solucions guanyadores es pot consultar en www.euvsvirus.org/results

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions