La Universitat Jaume I ha redoblat la seua aposta per la investigació de qualitat a través del suport a les seues revistes científiques i la seua difusió en obert. Per a això, el Vicerectorat d'Investigació i Transferència, en col·laboració amb el Servei de Comunicació i Publicacions, l'Oficina de Cooperació en Investigació i Transferència Tecnològica (OCIT) i la Biblioteca, ha posat en marxa una tercera convocatòria d'ajudes i un procés de migració del programari de publicació al nou sistema OJS 3.0 (Open Journal System).
Amb això, la Universitat Jaume I se situa al capdavant en la promoció pública de la investigació de qualitat i en obert dins de l'àmbit de les ciències humanes i socials. Des que es va rebre aquest suport institucional, a partir de la primera convocatòria d'ajudes, el salt qualitatiu de les revistes universitàries de l'UJI ha sigut evident i en l'actualitat el 40% de les seues publicacions compta amb segell de qualitat de la Fundació Espanyola de Ciència i Tecnologia (FECYT), mentre que el mateix percentatge de revistes ha sigut inclòs en la base de dades d'Scopus. L'objectiu del Vicerectorat d'Investigació i Transferència és que la totalitat de les revistes obtinga en el mitjà termini un segell de qualitat extern.
Tal com assenyala el vicerector d'Investigació i Transferència, Jesús Lancis, «les revistes universitàries fan una tasca extraordinària en cobrir espais d'investigació que no s'abasten des de les revistes que pertanyen a grans editorials multinacionals». D'aquesta forma, a l'ampliar l'agenda investigadora, aquest tipus de publicacions es converteixen en un dels objectius fonamentals de la institució.
A més, totes les revistes científiques de l'UJI s'emmarquen dins dels principis bàsics de la ciència de qualitat, com són la revisió cega per parells, la internacionalització i la difusió en obert de la investigació. Aquests tres pilars guien la labor de les onze revistes universitàries de l'UJI, totes pertanyents a la Facultat de Ciències Humanes i Socials, àmbit on hi ha una evident manca de revistes d'investigació en comparació amb altres àrees de coneixement.
Les 11 revistes d'investigació de l'UJI es troben accessibles des de la web www.e-revistes.uji.es, des d'on també es poden consultar altres dues publicacions, Àgora de Salut i Fòrum de Rercerca, promogudes per la Facultat de Ciències de la Salut i per la Facultat de Ciències Humanes i Socials, respectivament.