El treball d’investigació guanyador en aquesta edició de 2020 duu per títol «Aprenem del passat, eduquem el futur» dels professors Sergi Selma i Reis Lloría.
«Islas Columbretes. Treinta años después»
Dos dels autors han subratllat la importància de «transmetre a la ciutadania la tasca científica que es realitza en els espais naturals protegits perquè es valore la repercussió de la seua conservació i se siga conscient de la necessitat d’invertir en el seu estudi i protecció».
Els catedràtics de Química Orgànica Eduardo García-Verdugo i Santiago V. Luis Lafuente han coordinat una publicació de la Royal Society of Chemistry.
Aquesta activitat dirigida a estudiants de secundària s'emmarca en el conveni de col·laboració entre la Ciutat de les Arts i les Ciències i l'UJI.
El prototip desenvolupat pel CDMF i l'UJI té un sistema compost per un sensor de monòxid de carboni i una clau de tall de gas.
La inscripció al concurs està oberta fins el 4 d'abril, però els treballs es podran presentar fins al 4 de maig de 2020.
L’UJI posa en accés obert els videojocs Planeta Debug contra el canvi climàtic
El Living Lab de l'UJI, amb el suport de la Fundació Carasso, ha creat un espai web per a poder aconseguir de forma gratuïta els primers jocs dissenyats per l’estudiantat en col·laboració amb grups d’investigació.
DROP-IT: materials per a dispositius portables
S'investigaran materials més eficients i menys tòxics amb l’objectiu d’aconseguir materials per a dispositius electrònics que es puguen imprimir en teixits.
Aprofitem el COVID-19 per a millorar com a societat
Rafael Ballester, degà de la Facultat de Ciències de la Salut de l'UJI.
L'estudi, publicat en la revista científica JAMA Psychiatry, ha comptat amb la participació de la professora de l'UJI i investigadora del LabPsiTec Soledad Quero.
Article d'opinió de Ferran Martinez-Garcia, catedràtic de Biologia Cel·lular, Unitat Predepartamental de Medicina, Universitat Jaume I.
LArcHer: art rupestre llevantí
El projecte vol ser capdavanter a entendre l’art rupestre llevantí a través del registre i anàlisi amb tecnologies 3D digitals, sistemes de gestió i emmagatzematge de dades, SIG, o anàlisis fisicoquímiques de pigments.
Vocabulari científic: violència de gènere
Juncal Caballero, coordinadora del Màster en Investigació Aplicada en Estudis Feministes, de Gènere i Ciutadania, descriu el concepte de «violència de gènere».
Vocabulari científic: androcentrisme
Sonia Reverter, coordinadora de l’Institut Universitari d’Estudis Feministes i de Gènere «Purificación Escribano», descriu el concepte d’«androcentrisme».
Vocabulari científic: masclisme
Sonia Reverter, coordinadora de l’Institut Universitari d’Estudis Feministes i de Gènere «Purificación Escribano», descriu el concepte de «masclisme».
Antonio López Amores, de l’Institut Universitari d’Estudis Feministes i de Gènere «Purificación Escribano», descriu el concepte de «sexisme».
Vocabulari científic: sororidad
Dora Sales, de l’Institut Universitari d’Estudis Feministes i de Gènere «Purificación Escribano», descriu el concepte de «sororitat».
Vocabulari científic: patriarcat
Dora Sales, de l’Institut Universitari d’Estudis Feministes i de Gènere «Purificación Escribano», descriu el concepte de «patriarcat».
Vocabulari científic: hipogalactia
Víctor M. González, director del grup d’investigació Infermeria de la Universitat Jaume I, descriu el concepte d’«hipogalactia».