El grup de recerca Història i Dret Forals Valencians ha presentat els últims dos volums de la col·lecció
«¿Cómo contribuyen las nuevas tecnologías a mejorar el tratamiento psicológico?
Cristina Botella, investigadora del Laboratori de Psicologia i Tecnologia de l’UJI, ha participat en el programa La aventura del saber (La 2, RTVE).
DE4A: interconnexió de serveis públics digitals
El propòsit és posar en pràctica una plataforma europea oberta i integral de les administracions públiques que conjumine els sistemes públics d’identificació digital i afavorisca l’accés i la realització de procediments en línia.
SUN2CHEM: fotosíntesi artificial
Té com a objectiu dissenyar, construir i validar un dispositiu fotoelectroquímic capaç de transformar el CO₂ en etilè, d'una manera sostenible i rendible per a ser transferit a la indústria europea.
La Universitat Jaume I es posiciona en l’àmbit de la recerca en les àrees de Química Analítica i Hidrogeologia gràcies a la tasca que desenvolupa l’Institut Universitari de Plaguicides i Aigües (IUPA), un centre de referència que disposa de tecnologia avançada que permet la detecció de contaminants molt diversos que poden estar presents en aigües, aliments o fluids biològics.
El grup castellonenc «Gestió integrada de plagues agrícoles» se centrarà a millorar el control biològic en cítrics.
L'UJI ha participat junt amb la Universitat de València, FISABIO i la Xarxa de Recerca en Serveis de Salut en Malalties Cròniques (REDISEC) en l'estudi publicat en la revista Gaceta Sanitaria.
Quatre investigadores de les àrees de Psicologia i Química apareixen en la llista de les 428 científiques més importants que resideixen a Espanya.
La universitat pública de Castelló ha desenvolupat quatre projectes d’infraestructures i equipament.
La reserva cognitiva del bilingüisme
L’estudi realitzat pel grup «Neuropsicologia i Neuroimatge Funcional» de l’UJI s’ha publicat en la revista Alzheimer’s Research and Therapy.
La classificació relaciona el nombre d’articles d’un autor o autora amb la quantitat de vegades que aquests han sigut citats.
Visita a l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local
L’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL) és un centre d’investigació amb una sòlida trajectòria de 15 anys en l’àmbit del desenvolupament sostenible, una àrea que s’aborda des d’un punt de vista interdisciplinari però sempre amb un component comú: l’enfocament local del desenvolupament territorial.
La fundació del Ministeri de Ciència i Innovació reconeix la tasca en difusió de resultats de la investigació i formació en comunicació científica.